Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale is er voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

  • Voor vrijwilligers

Je wilt vrijwilligerswerk gaan doen. Je hebt er veel zin in! Want je gaat nieuwe mensen ontmoeten en jouw vaardigheden gebruiken voor een mooi doel. En dat geeft je een goed gevoel. Maar je vraagt je af welk vrijwilligerswerk bij jouw past. Wat is er eigenlijk allemaal te doen? Wordt er rekening gehouden met jouw beschikbare uren en dagen? Of heb je een leuke functie gezien, maar beschik je niet over de juiste kennis? En wat als je een uitkering hebt?

Dit kunnen we voor je betekenen:

  • We bemiddelen je naar passend vrijwilligerswerk. Kom langs voor een persoonlijk gesprek of kijk op www.vrijwilligersgroningen.nl.
  • We geven advies over vrijwilligerswerk en een uitkering; wat mag wel en wat mag niet.
  • We organiseren voor alle vrijwilligers in opdracht van de gemeente Midden-Groningen een jaarlijks feest: Vrijwilligers Bedankt! Dit als waardering voor de inzet van alle vrijwilligers in onze gemeente.
  • Heb je tijdens jouw vrijwilligerswerk schade opgelopen of veroorzaakt? Je bril is bijvoorbeeld beschadigd? En jouw eigen verzekering dekt dit niet? Download dan het schadeformulier en mail het ingevuld naar vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl. Je vindt hier meer informatie over deze verzekering.

De Vrijwilligerscentrale helpt jou bij deze en andere vragen over vrijwilligerswerk, zodat jij zorgeloos aan de slag kunt als vrijwilliger. We helpen je graag, dus bel of mail ons gerust met je vraag, of maak een afspraak. We hebben 2 locaties in de gemeente.

Voor HS
E: vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl
T: 0598 – 36 49 00
A: Laan van de Sport 2, 9603 TG Hoogezand

Voor Menterwolde
E: vrijwilligerscentrale@live.nl
T: 0598 – 72 93 93
A: Julianaplein 1, 9698 BX Muntendam

  • Voor vrijwilligersorganisaties

Regel jij binnen jouw organisatie de zaken rondom vrijwilligers? Dan krijg je vaak veel op je bordje. Je begeleidt vrijwilligers, je werft nieuwe vrijwilligers, je doet je best het vrijwilligersbeleid op orde te houden of te krijgen, dat soort zaken.
Je staat er niet alleen voor. De Vrijwilligerscentrale heeft de expertise en ervaring om met je mee te denken, bijvoorbeeld bij de werving en begeleiding van vrijwilligers, het opstellen van een vrijwilligersbeleid, over vrijwilligersvergoedingen en andere zaken rondom de inzet van vrijwilligers. Iedere vrijwilligersorganisatie kan op www.vrijwilligersgroningen.nl vrijwilligersvacatures plaatsen

  • Vrijwillige Hulpdienst

Zoek je een maatje voor de gezelligheid, of iemand voor een klusje, voor vervoer, voor hulp bij je administratie of om samen een boodschap te doen? In de dorpen van Menterwolde kun je daarvoor een aanvraag doen bij de Vrijwillige Hulpdienst. We bespreken samen jouw precieze hulpvraag en zoeken daar een passende vrijwilliger bij. Alleen voor vervoer en tuinhulp betaal je een kleine vergoeding aan de vrijwilliger. Andere hulp is kosteloos.
Meer informatie via de Vrijwilligerscentrale in Menterwolde. Zie de gegevens hierboven. Of op de website van de Vrijwillige Hulpdienst.

  • WeHelpen: organiseer zelf hulp

Met WeHelpen organiseer je zelf de hulp die je nodig hebt of bied je anderen je hulp aan. Denk aan hulp bij een klusje of tuintje, vervoer naar ziekenhuis, samen een boodschap doen of computerprobleempjes. Er zijn geen kosten aan verbonden. Plaats je oproep of biedt je hulp aan op WeHelpen.nl.

  • De Vrijwilligerskrant

4 Keer per jaar geeft de Vrijwilligerscentrale de Vrijwilligerskrant uit; het platform voor (vrijwilligers)organisaties. Deze krant wordt huis aan huis bezorgd in Midden-Groningen. Organisaties kunnen zelf kopij aanleveren voor deze krant. Voor 2019 zijn de volgende aanleverdata vastgesteld:

Huis-aan-huis bezorgd op Deadline kopij
woensdag 13 maart maandag 25 februari, 12.00 uur
woensdag 12 juni maandag 27 mei, 12.00 uur
woensdag 2 oktober maandag 16 september, 12.00 uur
woensdag 11 december maandag 25 november, 12.00 uur

Kopij voor de Vrijwilligerskrant mag uit maximaal 400 woorden bestaan en kan gestuurd worden naar: j.siemerink@kwartierzorgenwelzijn.nl (tekst in Word, foto’s en afbeeldingen als eps-, jpg- of tiff-bestand).

Downloads

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden

Gerelateerde items