Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

De Vrijwilligerscentrale is er voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Voor vrijwilligers

Zoek je vrijwilligerswerk?
Hiervoor hebben wij een vacaturebank samengesteld. Die kan je bekijken op het overzicht van vacatures voor vrijwilligers.

Dit kan de Vrijwilligerscentrale verder voor je betekenen
Je wilt vrijwilligerswerk gaan doen. Je hebt er veel zin in! Want je gaat nieuwe mensen ontmoeten en jouw vaardigheden gebruiken voor een mooi doel. En dat geeft je een goed gevoel. Maar je vraagt je af welk vrijwilligerswerk bij jouw past. Wat is er eigenlijk allemaal te doen? Wordt er rekening gehouden met jouw beschikbare uren en dagen? Of heb je een leuke functie gezien, maar beschik je niet over de juiste kennis? En wat als je een uitkering hebt?

  • We bemiddelen je naar passend vrijwilligerswerk. Neem contact op met één van onze locaties.
  • We geven advies over vrijwilligerswerk en een uitkering; wat mag wel en wat mag niet.
  • We organiseren voor alle vrijwilligers in opdracht van de gemeente Midden-Groningen een jaarlijks feest: Vrijwilligers Bedankt! Dit als waardering voor de inzet van alle vrijwilligers in onze gemeente.
  • Heb je tijdens jouw vrijwilligerswerk schade opgelopen of veroorzaakt? Je bril is bijvoorbeeld beschadigd? En jouw eigen verzekering dekt dit niet? Download dan het schadeformulier en mail het ingevuld naar vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl. Je vindt hier meer informatie over deze verzekering.

De Vrijwilligerscentrale helpt jou bij deze en andere vragen over vrijwilligerswerk, zodat jij zorgeloos aan de slag kunt als vrijwilliger. We helpen je graag, dus bel of mail ons gerust met je vraag, of maak een afspraak. We hebben 2 locaties in de gemeente.

Voor Hoogezand-Sappemeer en Slochteren e.o.
E: vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl
T: 0598 – 36 49 00
A: Laan van de Sport 2, 9603 TG Hoogezand

Voor Muntendam e.o.
E: vrijwilligerscentrale@live.nl
T: 0598-36 49 99
A: Julianaplein 1, 9649 BX Muntendam

Voor vrijwilligersorganisaties

Regel jij binnen jouw organisatie de zaken rondom vrijwilligers? Dan krijg je vaak veel op je bordje. Je begeleidt vrijwilligers, je werft nieuwe vrijwilligers, je doet je best het vrijwilligersbeleid op orde te houden of te krijgen, dat soort zaken.

Je staat er niet alleen voor. De Vrijwilligerscentrale heeft de expertise en ervaring om met je mee te denken, bijvoorbeeld bij de werving en begeleiding van vrijwilligers, het opstellen van een vrijwilligersbeleid, over vrijwilligersvergoedingen en andere zaken rondom de inzet van vrijwilligers. Iedere vrijwilligersorganisatie kan vrijwilligersvacatures plaatsen op de bemiddelingssite.

Mijn organisatie aanmelden voor de vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerskrant

4 Keer per jaar geeft de Vrijwilligerscentrale de Vrijwilligerskrant uit; het platform voor (vrijwilligers)organisaties. Deze krant wordt huis-aan-huis bezorgd in Midden-Groningen. Organisaties kunnen zelf kopij aanleveren voor deze krant.

De deadlines voor inleveren van kopij voor 2022 zijn:

maandag 28 februari om 12.00 uur
maandag 30 mei om 12.00 uur
maandag 5 september om 12.00 uur
maandag 5 december om 12.00 uur

Kopij voor de Vrijwilligerskrant mag uit maximaal 400 woorden bestaan en kan gestuurd worden naar: j.nijland@kwartierzorgenwelzijn.nl (tekst in Word, foto’s en afbeeldingen als eps-, jpg- of tiff-bestand).

Downloads

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden

Deelonderwerpen:

Gerelateerde items