Meidenwerk

Meidenwerk

Meidenwerk

Wat is het meidenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn?
Voor meiden in de leeftijd van 12 tot en met 27 jaar organiseren we twee keer per maand op woensdag in jongerencentrum Amovement een meidenavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Het meidenwerk is gericht op het ondersteunen en versterken van persoonlijke groei en ontwikkeling bij meiden en jonge vrouwen. Wij geloven dat elke jonge vrouw de kracht heeft om haar eigen pad te bewandelen en zichzelf te ontwikkelen. Het meidenwerk biedt een veilige, ondersteunende en inclusieve omgeving waarin meiden zelfvertrouwen ontwikkelen, zichzelf zijn, leren en ontspannen.

Het doel van meidenwerk is om meiden en jonge vrouwen in staat te stellen positieve keuzes te maken in hun leven, hun zelfvertrouwen te vergroten, hun vaardigheden te ontwikkelen en hun stem te laten horen in de samenleving.

De meidenavonden zijn voor en door meiden. De meiden helpen regelmatig met het organiseren van de meidenavonden en brengen hierbij zelf ideeën in. Tijdens de meidenavonden en het organiseren hiervan is er altijd een vrouwelijke jongerenwerker aanwezig voor ondersteuning en begeleiding.

Wat doen we?
De ene keer staat de avond in het teken van een thema, bijvoorbeeld drugs of liefde. De andere keer hebben we het gewoon gezellig en spelen we een spel of kletsen we met elkaar.

Het meidenwerkprogramma biedt een verscheidenheid aan activiteiten die zijn ontworpen om te ontspannen, inspireren, informeren en te ondersteunen. Van workshops over zelfliefde en communicatie tot creatieve expressie en gezondheidsvoorlichting.

Onze activiteiten omvatten:

  • Empowerende workshops: we organiseren interactieve workshops die gericht zijn op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, vaardigheden en assertiviteit.
  • Creativiteit: onze creatieve avonden stimuleren zelfexpressie door middel van kunst, muziek en dans.
  • Zelfzorg en gezondheid: we bieden voorlichting over lichamelijke en mentale gezondheid, evenals onderwerpen zoals relaties, seksualiteit en welzijn.
  • Sociale activiteiten: het meidenwerk organiseert bijeenkomsten waar meiden nieuwe vrienden kunnen maken, relaties kunnen opbouwen en hun sociale netwerk kunnen vergroten.

Doe je mee?
Ben je tussen de 12 en 27 jaar, woon je in Midden-Groningen en ben je op zoek naar een gezellige meidengroep? Sluit je dan aan bij de meidenavonden!

Voor meer informatie over het meidenwerk kun je contact opnemen met Mirjam. Haar contactgegevens vind je hieronder.

Kom in contact over dit onderwerp