Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg

En wie vraagt de mantelzorger hoe het gaat?

Vanuit het Steunpunt Mantelzorg zijn wij er voor jou als mantelzorger! Wij weten als geen ander dat de maatschappij niet zonder jou kan en dat jij als mantelzorger van grote waarde bent. Dan mag er ook ondersteuning voor jou zijn als dat nodig is.

Wat kan het Steunpunt voor mij betekenen?

Het Steunpunt Mantelzorg biedt ondersteuning, informatie en advies. Denk aan een luisterend oor, praktische ondersteuning en informatie over allerlei zaken rondom mantelzorg. Ook houden we gesprekgroepen, themabijeenkomsten en cursussen over diverse onderwerpen rondom mantelzorg (zie activiteiten).

Wanneer je als mantelzorger wel wat tijd voor jezelf kunt gebruiken of behoefte hebt om je verhaal te delen, kunnen we zorgen voor de inzet van een vrijwilliger. Laat ons weten wat je behoefte is en we bespreken graag de mogelijkheden samen met jou.

Wij werken vanuit ons kantoor aan de Laan van de Sport 2 in Hoogezand, maar komen ook bij je thuis als je dat prettiger vindt. Door onze samenwerking met andere professionals, zoals de sociale teams en thuiszorgaanbieders, kunnen we je ook snel en gericht doorverwijzen als dat nodig is.

Mantelzorgcompliment en activiteiten

Ben je 25 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment en het aanbod van leuke activiteiten om even los te zijn van je zorgtaken. Denk bijvoorbeeld aan een high tea, een uitje of een voorstelling. Zodra je geregistreerd bent word je automatisch op de hoogte gehouden. Wil jij je ook registeren? Vul dan het inschrijfformulier in en mail of stuur het formulier op.

Heb je vragen of wil je graag met ons in contact komen?

Voor informatie, vragen, advies of registratie zijn we van maandag tot en met donderdag te bereiken van 8.30-12.30 uur en van 13.00 -17.00 uur via 0598 36 49 00 en mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl.

Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met de medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg:

Doriël Jagersma, coördinator Steunpunt Mantelzorg
Werkzaam in de gebieden Zuid en West op dinsdag, woensdag en donderdag
d.jagersma@kwartierzorgenwelzijn.nl
06 21 688 418

Marian van der Vaart, mantelzorgondersteuner Steunpunt Mantelzorg
Werkzaam algemeen en op wisselende dagen
m.vdvaart@kwartierzorgenwelzijn.nl
06 52 52 00 67

Volg ons ook op Facebook!

 

 

Filmpje

In dit filmpje van RTV Midden-Groningen leggen Doriël en Kaate uit wat het Steunpunt Mantelzorg voor mantelzorgers kan betekenen:
https://youtu.be/rpt7fbbRC_M

Informatieve websites

Hier vind je informatieve websites voor mantelzorgers

Kom in contact over dit onderwerp