Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid die chronisch ziek is, een handicap of een psychische aandoening heeft. Maar liefst 1 op de 5 kinderen groeit op met zorgtaken binnen het gezin. Het zorgen voor een familielid in combinatie met school/opleiding, hobby’s en vrienden kan best zwaar zijn.

Het Steunpunt Mantelzorg vindt het contact met jonge mantelzorgers in de gemeente belangrijk. Door ze te zien en te horen kunnen we ondersteuning bieden als dat nodig is. Wij werken daarin samen met het Jongerenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn. In de eerste plaats zijn jonge mantelzorgers natuurlijk ook gewoon jongeren.

Activiteiten voor jonge mantelzorgers

We organiseren regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers: leuke afleiding met andere jongeren in een soortgelijke situatie.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten van jonge mantelzorgers? Schrijf je (dochter of zoon) dan in bij het Steunpunt Mantelzorg. Dit kan telefonisch via 0598 36 49 00 (maandag tot en met donderdag) en per mail via mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl.

Wil je meer informatie over en voor jonge mantelzorgers? Hier vind je een overzicht van websites.