Cursus Creatief Leven: als eenzaamheid op de loer ligt

Cursus Creatief Leven: als eenzaamheid op de loer ligt

Cursus Creatief Leven: als eenzaamheid op de loer ligt

Eenzaamheid komt voor onder alle leeftijden. Bij ouderen, maar ook steeds meer onder jongere mensen. Wat is eenzaamheid precies? Eenzaamheid betekent dat de patronen van verbinding met andere mensen verstoord zijn. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Is dat altijd erg? Nee. Zolang er sprake is van een tijdelijk gevoel van eenzaamheid en je weet wat je moet doen, is het niet erg.

Duurt het gevoel van eenzaamheid langer? Dan los je dat niet op door alleen maar ‘onder de mensen’ te komen. Omdat je je al niet fantastisch voelt is nieuwe vrienden maken niet makkelijk. Het kan ook zijn dat je andere mensen helemaal niet zo leuk vindt.

Hoe zit het met jouw gevoel van eenzaamheid? Doe de gratis anonieme test.

Cursus Creatief Leven

Toch geeft het gevoel van eenzaamheid je een signaal. Een signaal om verbinding met anderen te zoeken. Maar hoe doe je dat? Met het cursusprogramma Creatief Leven biedt Kwartier Zorg & Welzijn je houvast en vaardigheden om met of tussen anderen weer het gevoel te hebben dat je ertoe doet.

In de cursus Creatief Leven ga je in 8 weken op onderzoek. ‘Wie ben je, wat wil je en wat kun je? De cursus wordt gegeven in groepsverband, maar je krijgt ook opdrachten mee naar huis. Individueel en met hulp van de groep ontdek je een nieuwe manier van positief en creatief denken en leven.

De cursus biedt:

  • Inzicht in de patronen van het leven
  • Inzicht in jezelf
  • Inzicht in wat de omgeving te bieden heeft
  • Inzicht in hoe je kunt bereiken wat je wilt bereiken

Wat levert het je op?

Omroep Max volgde vijf mensen die last hebben van eenzaamheid in hun proces om een sociaal netwerk op te bouwen dat bij hen past. De deelnemers gingen aan de slag met de methodiek Creatief Leven. Allemaal hebben zij meer inzicht verkregen in eenzaamheid, eigen behoefte en hoe je met steun van de groep werkt aan een aanpak om jouw netwerk op te bouwen. Je kunt de 7 afleveringen bekijken via: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/nooit-meer-alleen/

Wil je meer weten over deze cursus? Neem dan contact op met Ina Wolswijk.

Bekijk ook dit filmpje over deze cursus!

Kom in contact over dit onderwerp