Ouderen

Ouderen

Ouderen

Ouderenwerk

Bij het ouder worden kunnen er vragen of problemen ontstaan op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën. Veel ouderen weten de weg niet naar voorzieningen of kunnen geen oplossingen vinden voor ontstane problemen. Ook hebben ouderen niet altijd de beschikking over hulp uit hun eigen omgeving (mantelzorgers). De Sociale Teams kunnen in dergelijke gevallen een vraagbaak zijn, hulp bieden en u ondersteunen bij het maken van keuzes. Aan de hulp van de ouderenadviseur zijn geen kosten verbonden.

Onafhankelijk

De ouderenadviseur is speciaal opgeleid om te helpen met allerlei vragen en problemen die te maken hebben met het ouder worden. Hij/zij is een vertrouwenspersoon en is onafhankelijk van organisaties, gemeente of instellingen. De ouderenadviseur is goed op de hoogte van allerlei regelingen en voorzieningen, kan doorverwijzen naar organisaties en hierbij bemiddelen.

VOA’s

Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA’s).
De vrijwillige ouderenadviseurs leggen huisbezoeken af bij ouderen van 75 jaar en ouder die zelfstandig wonen. Ze informeren ouderen over allerlei voorzieningen, verwijzen ze naar het juiste loket en ondersteunen hen zo nodig met een vraag. De vrijwillige ouderenadviseur werkt nauw samen met de professionele ouderenadviseur.

Voor mantelzorgers

Niet alleen ouderen maar ook hun mantelzorgers, hulp- of dienstverleners kunnen contact leggen met de ouderenadviseur voor informatie en advies.

Downloads

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden

Gerelateerde items