Vrijwilligers ondersteunen mantelzorgers – Kwartier Zorg & Welzijn

Vrijwilligers ondersteunen mantelzorgers – Kwartier Zorg & Welzijn

Informatie over deze vacature

Contactpersoon
Julia Nijland
Omschrijving werklocatie
Gemeente Hoogezand-Sappemeer, bij mantelzorger en hulpbehoevende thuis.
Wat is interssant of leuk aan dit vrijwilligerswerk

Kun jij: - Goed luisteren en je inleven in anderen? - Een ander in zijn/haar waarde laten? - Je eigen grenzen en die van het vrijwilligerswerk bewaken? Ben jij: - Minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar (liefst wekelijks) voor een periode van minimaal 1 jaar? Dan is dit wellicht iets voor jou!

Aanvullende opmerkingen voor de vacature

Nieuwe vrijwilligers krijgen een cursus en goede begeleiding. Een keer per jaar wordt er een leuke workshop aangeboden. Er is tevens aandacht voor gezelligheid! Zo is de vrijwilligersbijeenkomst meestal bij een vrijwilliger thuis en 2 x per jaar wordt er wat leuks met elkaar ondernomen.

Vrijwilligerswerk is weliswaar onbetaald werk maar het kent vele andere vormen van beloning: waardering, erkenning, opdoen van nieuwe contacten en vaardigheden. Er zijn momenteel al8 enthousiaste vrijwilligers actief bij het Steunpunt Mantelzorg. Drie mannen en vijf vrouwen. Het zou mooi zijn de groep met een aantal personen uit te breiden! We zouden het prettig vinden als je ook op een avond beschikbaar bent maar dit hoeft niet persé.

Het Steunpunt Mantelzorg Hoogezand-Sappemeer is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten om mantelzorgers een steuntje in de rug geven. Mantelzorgers zijn mensen die intensief zorgen voor iemand uit hun omgeving met een chronische ziekte of handicap. Een deel van hen kan nauwelijks de deur uit omdat degene die verzorgd wordt niet alleen kan blijven. Als vrijwilliger vervang je af en toe de mantelzorger, zodat deze tijd voor zichzelf heeft. Zo kan hij/zij de zorg langer vol houden. Je biedt gezelschap en een luisterend oor aan of onderneemt een activiteit met de zieke/gehandicapte. Dit kan zowel een kind als een volwassene zijn.