Buurtbemiddelaar worden in Midden-Groningen?

Buurtbemiddelaar worden in Midden-Groningen?

Buurtbemiddelaar worden in Midden-Groningen?

Buurtbemiddeling van Kwartier Zorg & Welzijn in Midden-Groningen zoekt nieuwe buurtbemiddelaars. Buurtbemiddeling bestaat uit een groep getrainde vrijwilligers die bij conflicten tussen buren helpen het contact te herstellen en oplossingen te bedenken.

“De buren maken zoveel lawaai: ze schreeuwen, slaan met de deuren, draaien harde muziek en er is ook nog een blaffende hond. De hele dag door heb ik last van ze. Ik heb al een keer geprobeerd met hen te praten, maar dat helpt niet. Ik word er helemaal gek van!”

 Buurtbemiddeling krijgt regelmatig dit soort meldingen. Samen met een andere buurtbemiddelaar ga je dan eerst afzonderlijk in gesprek met beide partijen. Als beide partijen daartoe besluiten komt er een gezamenlijk gesprek onder begeleiding van de buurtbemiddelaars. Vaak gaan de buren goed uit elkaar, zelfs in situaties die muurvast lijken te zitten.

Een buurtmiddelaar: “Als je ervoor kunt zorgen dat mensen weer met elkaar gaan praten, is het vaak eerst wat stroef. Maar dan ontstaat er in veel gevallen ineens een soort van kantelmoment en is er begrip voor elkaar. Het is mooi dat je dat kunt bereiken.”

Medewerker intake en screenen – Voedselbank

Medewerker intake en screenen – Voedselbank

Medewerker intake en screenen – Voedselbank

Je houdt intakegesprekken met mensen die zich aanmelden voor een voedselpakket van de Voedselbank. Je bespreekt met hen hun financiële situatie en beoordeelt of ze volgens de normering in aanmerking komen voor een pakket. Halfjaarlijkse heb je contact met de cliënten om te kijken of de situatie gewijzigd is en ze nog steeds in aanmerking komen voor een voedselpakket.