Sociaal Team Noord

Sociaal Team Noord

Sociaal Team Noord

Contactgegevens

E-mail

0598 72 98 00
’s Ochtends van 9.00 - 12.00 uur telefonisch en inloopspreekuur.

Adres

Hoofdweg 1-II
9621 AA Slochteren

Margrietpark, Sappemeer Noord, Compagniesterpark, Kolham, Scharmer, Harkstede, Woudbloem, Lageland, Luddeweer, Froombosch, Siddeburen, Slochteren, Schildwolde, Hellum, Overschild, Steendam, Tjuchem

Sociaal Team wijst de weg, geeft tips en komt met passende oplossingen. Naast landelijke informatie ook veel lokale organisaties en diensten. Ook in uw buurt!

Het Sociaal Team is er voor u

De Sociale Teams bestaan uit verschillende organisaties. Medewerkers van Kwartier, gemeente Hoogezand-Sappemeer/Slochteren of Menterwolde, TSN, ZINN, Accare, Reik, Elker, Jonx ( kinderafdeling Lentis) MEE Groningen, de Zijlen, de GGD en vanuit de gemeente WMO en BWRI werken samen aan uw welzijn en uw buurt. Door onze krachten en kennis te bundelen hebben wij veel deskundigheid in huis. Daarnaast hebben wij goede contacten met de organisaties om ons heen. Wij kennen uw wijk goed, doordat wij er al jaren werken. Bij ons heeft u één adres waar u met al uw vragen en talenten terecht kunt.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

U kunt bij ons terecht met al uw vragen en ideeën over de wijk of uw persoonlijke situatie. Wilt u beter met uw inkomen om leren gaan, of ervaart u problemen in uw werk, in de opvoeding van uw kinderen, of in de buurt? Heeft u zorg of ondersteuning nodig waarmee uw omgeving u niet verder kan helpen?

Het Sociaal Team is er ook voor mensen met psycho-sociale problemen die niet goed de weg kunnen vinden in het woud van hulp- en dienstverlening. Dat kan er toe leiden dat zij niet zelf contact opnemen met het Sociaal Team, maar dat er wel signalen van zorg of overlast komen uit de omgeving, bijvoorbeeld als buren overlast ervaren of zich zorgen maken, of als een corporatie denkt dat achter een huurachterstand meer problemen schuil gaan. Bij dergelijke signalen benadert het Sociaal Team de betrokken mensen actief. Hierbij werkt het Sociaal Team nauw samen met externe partijen zoals corporaties, huisartsen, politie, instellingen voor maatschappelijke opvang, Veilig Thuis en Veiligheidshuis.