Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

De voetbalclub, het verzorgingshuis, stichtingen voor goede doelen en veel andere maatschappelijke organisaties kunnen hun werk alleen doen dankzij de inzet van betrokken vrijwilligers. Vrijwilligers maken het verschil!
Maar ook voor uzelf kan vrijwilligerswerk verschil maken. Het werk levert niet alleen plezier, gezelligheid en (nieuwe) contacten op. Het kan ook een nieuwe uitdaging betekenen, een kans om uw talenten verder te ontwikkelen of (nieuwe) vaardigheden te leren. En altijd geldt: u wordt gewaardeerd voor uw inzet. Maak het verschil, wordt vrijwilliger!

Wat doet de Vrijwilligerscentrale?

  • Zij bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties
  • Geven informatie en advies
  • Is intermediair bij NL Doet
  • Organiseert ieder jaar in november Vrijwilligers Bedankt!
  • Helpt bij het vinden van een leuke activiteit, zie macmiddengroningen.nl
  • Verzorgen trainingen voor vrijwilligers via het Vrijwilligerscollege.

Vrijwilliger worden?
Kijk dan eens op de website vrijwilligersgroningen.nl. Hier vindt u meer dan 100 vacatures voor vrijwilligerswerk in de gemeente Midden-Groningen. U kunt ook een afspraak maken.

  • Vrijwilligerscentrale in Hoogezand (gebied HS), Laan van de Sport 2, Hoogezand
  • Vrijwilligerscentrale in Muntendam (gebied Menterwolde), Julianaplein 1, Muntendam

Als organisatie op zoek naar vrijwilligers?
Ook hiervoor kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale werkgebied Midden-Groningen. Wij ondersteunen bij:

  • Het vinden van vrijwilligers en plaatsen van vacatures, via de website.
  • Advies op het gebied van alles wat met vrijwilligers(werk) te maken heeft (werven van vrijwilligers, vrijwilligersbeleid, vergoedingen, begeleiding) 

Vrijwillige Hulp persoonlijk of  via de site WeHelpen
Heeft u wel eens hulp nodig en is er net op dat moment niemand in omgeving die u kan helpen? Dan kan een vrijwilliger u misschien helpen. U kunt uw vraag plaatsen op Wehelpen.nl of bellen naar een wijkservicepunt of een dorpsinformatiepunt. 

De Vrijwilligerscentrale helpt u  graag verder bij al u vragen over vrijwilligerswerk en vrijwillige hulp. Er kan bemiddeld worden bij bijvoorbeeld bij hulp bij klusjes en tuintje, vervoer naar ziekenhuis, samen een boodschap doen of computerprobleempjes.

Vrijwilligersverzekering
De Vrijwilligerscentrale is polishouder van de gemeentelijke vrijwilligersverzekering. Meer hierover kunt u lezen in de folder. Ook het schadeformulier kunt u hier downloaden (zie onder). Dit schadeformulier dient u na het invullen op te sturen naar de Vrijwilligerscentrale. Dit kan per mail. De Vrijwilligerscentrale zorgt er daarna voor dat de verzekeraar alles ontvangt. Vergeet u niet de bijlagen mee te sturen met de e-mail.

De Vrijwilligerskrant
4 Keer per jaar geven wij de Vrijwilligerskrant uit Deze krant wordt huis aan huis bezorgd in Midden-Groningen en zet vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties in het zonnetje. Organisaties kunnen zelf kopij aanleveren voor deze krant. Voor 2018 zijn de volgende aanleverdata vastgesteld:

Huis-aan-huis bezorgd op Deadline kopij
woensdag 13 maart maandag 25 februari, 12.00 uur
woensdag 12 juni maandag 27 mei, 12.00 uur
woensdag 2 oktober maandag 16 september, 12.00 uur
woensdag 11 december maandag 25 november, 12.00 uur

Kopij voor de Vrijwilligerskrant mag uit maximaal 400 woorden bestaan en kan gestuurd worden naar: j.siemerink@kwartierzorgenwelzijn.nl (tekst graag in Word, foto’s en afbeeldingen als eps-, jpg- of tiff-bestand).

Downloads

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden

Gerelateerde items