Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

De voetbalclub, het verzorgingshuis, stichtingen voor goede doelen en veel andere maatschappelijke organisaties kunnen hun werk alleen doen dankzij de inzet van betrokken vrijwilligers. Vrijwilligers maken het verschil!
Maar ook voor uzelf kan vrijwilligerswerk verschil maken. Het werk levert niet alleen plezier, gezelligheid en (nieuwe) contacten op. Het kan ook een nieuwe uitdaging betekenen, een kans om uw talenten verder te ontwikkelen of (nieuwe) vaardigheden te leren. En altijd geldt: u wordt gewaardeerd voor uw inzet. Maak het verschil, wordt vrijwilliger!

Op zoek naar vrijwilligerswerk voor uzelf of zoekt u  vrijwilligers voor uw organisatie?
Of misschien zou u gebruik willen maken van de hulp van een vrijwilliger?

De Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen helpt u hierbij. Zij bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties, geven informatie en advies en wij verzorgen trainingen voor vrijwilligers via het Vrijwilligerscollege.

Vrijwilliger worden?
Kijk dan eens op de website vrijwilligersgroningen.nl. Hier vindt u meer dan 100 vacatures voor vrijwilligerswerk in de gemeente Midden-Groningen. U kunt ook een afspraak maken bij de Vrijwilligerscentrale in Hoogezand (gebied HS), Laan van de Sport 2, Hoogezand of  in Muntendam (gebied Menterwolde), Julianaplein 1, Muntendam.

Als organisatie op zoek naar vrijwilligers?
Ook hiervoor kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale werkgebied Midden-Groningen. Wij ondersteunen bij:

  • Het vinden van vrijwilligers en plaatsen van vacatures, via de website.
  • Advies op het gebied van alles wat met vrijwilligers(werk) te maken heeft (werven van vrijwilligers, vrijwilligersbeleid, vergoedingen, begeleiding) 

Activiteiten van de Vrijwilligerscentrale:

  • helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk en vrijwilligers voor organisaties
  • is intermediair bij NLdoet
  • organiseert ieder jaar in november Vrijwilligers Bedankt!
  • organiseert trainingen voor vrijwilligers via het Vrijwilligerscollege
  • helpt bij het vinden van een leuke activiteit, zie macmiddengroningen.nl

Vrijwillige Hulp persoonlijk of  via de site WeHelpen
Heeft u wel eens hulp nodig en is er net op dat moment niemand in omgeving die u kan helpen? Dan kan een vrijwilliger u misschien helpen. U kunt uw vraag plaatsen op Wehelpen.nl of bellen naar een wijkservicepunt of een dorpsinformatiepunt. 

De Vrijwilligerscentrale helpt u  graag verder bij al u vragen over vrijwilligerswerk en vrijwillige hulp. Er kan bemiddeld worden bij bijvoorbeeld bij hulp bij klusjes en tuintje, vervoer naar ziekenhuis, samen een boodschap doen of computerprobleempjes.

Vrijwilligersverzekering
De Vrijwilligerscentrale HS is polishouder van de gemeentelijke vrijwilligersverzekering. Meer hierover kunt u lezen in de folder. Ook het schadeformulier kunt u hier downloaden (zie onder). Dit schadeformulier dient u na het invullen op te sturen naar de Vrijwilligerscentrale HS. Dit kan per mail. De Vrijwilligerscentrale zorgt er daarna voor dat de verzekeraar alles ontvangt. Vergeet u niet de bijlagen mee te sturen met de e-mail.

De Vrijwilligerskrant
4 Keer per jaar geven wij de Vrijwilligerskrant uit Deze krant wordt huis aan huis bezorgd in Midden-Groningen en zet vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties in het zonnetje. Organisaties kunnen zelf kopij aanleveren voor deze krant. Voor 2018 zijn de volgende aanleverdata vastgesteld:

Huis-aan-huis bezorgd op Deadline kopij
1 maart 17 februari
22 juni 8 juni
28 september 14 september
30 november 16 november

Kopij voor de Vrijwilligerskrant kan gestuurd worden naar: j.siemerink@kwartierzorgenwelzijn.nl (tekst graag in Word)

Downloads

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden

Gerelateerde items