Jongerenbus (mobiel jeugdhonk)

Jongerenbus (mobiel jeugdhonk)

Jongerenbus (mobiel jeugdhonk)

De jongerenbus, ofwel de cillbus, staat elke woensdagmiddag in de Narcissenstraat in Sappemeer van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur. Deze bus is een toffe ontmoetingsplek voor de jeugd uit Margrietpark en Noorderpark. Jongeren die in de bus komen zijn tussen de 8 en 14 jaar, maar ook jongere kinderen weten de bus te vinden.

In de bus zijn spelcomputers aanwezig, maar er worden vaak ook andere spelletjes gespeeld. Er is altijd fruit en ranja aanwezig. Hierdoor ontstaan nieuwe vriendschappen, leuke gesprekken en is er veel plezier in de bus. Vanuit Kwartier Zorg & Welzijn is er altijd een jongerenwerker aanwezig bij wie de jongeren terecht kunnen voor informatie, advies of gewoon een luisterend oor. Ook de vaste chauffeurs van de bus, vrijwilligers van het Nationaal Bus Museum, hebben alle tijd en aandacht voor de aanwezige jongeren.

In en om de bus worden verschillende activiteiten georganiseerd met de jongeren. Ieder jaar wordt voor de zomervakantie een barbecue georganiseerd door de hele buurt. En ook gaan we af en toe op stap. Zo zijn we bijvoorbeeld met de bus naar FC Groningen, Familiepark Nienoord en het Nationaal Bus Museum geweest.

Kom in contact over dit onderwerp