Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt!

Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt!

Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt!

Geplaatst op 10 februari 2022

Eindelijk heeft de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2021 plaatsgevonden. Door alle coronamaatregelen was het wederom niet mogelijk een feest te organiseren en daarbij de prijzen uit te reiken. Op 31 januari was er toch gelegenheid om in een kleine bijeenkomst in hotel Faber de winnaars in het zonnetje te zetten. Alle 6 winnaars hebben een cheque van € 500,- ontvangen, beschikbaar gesteld door de gemeente Midden-Groningen en uitgereikt door burgemeester Hoogendoorn en directeur Jaarsma van Kwartier.

En nu de winnaars:

  • De Voedselbank in Hoogezand voor hun bijdrage aan het verminderen van (verborgen) armoede en verspilling van voedsel
  • Stichting Vrienden van de Ljwiekstee uit Noordbroek op de mogelijkheden die zij via projecten creëren voor de cliënten van de zorgboerderij
  • Jeugdwerk ’t Kon Amper uit Schildwolde voor hun activiteiten die inwoners van Schildwolde samenbrengen
  • EHBO Sappemeer voor hun inzet bij diverse evenementen zoals Koningsdag en de Avondvierdaagse waarbij zij zich inzetten voor de veiligheid en ondersteuning bij noodsituaties
  • Brandweermuseum uit Sappemeer voor hun inzet om dit historisch erfgoed in ere te houden
  • Voetbalvereniging ZNC & Dorpsvereniging Schrijvershoek (Expeditie Zuudbrouk) die laten zien dat (hun) samenwerking de saamhorigheid in het dorp vergroot.

De jury:

Ivar Koster (notaris) uit Hoogezand, Jan Kroeze (voormalig directielid Volksbelang nu Lefier) uit Harkstede, Elbert Westerink (vrijwilliger bij Humanitas) uit Slochteren, Jan Leegstra (voormalig jurist) uit Muntendam en voorzitter burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Alle winnaars gefeliciteerd met jullie fantastisch werk!