Vrijwilliger ziekenhuisbegeleiding – Humanitas

Vrijwilliger ziekenhuisbegeleiding – Humanitas

Informatie over deze vacature

Contactpersoon
Julia Nijland
Omschrijving werklocatie
Hoogezand-Sappemeer/Slochteren/Groningen.
Wat is interssant of leuk aan dit vrijwilligerswerk
Het leuk vinden om mensen te helpen. Enige kennis te hebben van de ziekenhuislocaties en van wat geregeld moet worden bij een ziekenhuisbezoek is gewenst. Het is niet nodig ook andere talen te kunnen spreken.
Aanvullende opmerkingen voor de vacature
Het helpen van mensen. Mensen zien vaak op tegen een bezoek aan een ziekenhuis! Ze zijn de vrijwilligers, die hen begeleiden, vaak erg dankbaar. Het is niet aan te geven wanneer de vrijwilliger ingezet wordt, Meestal is ruim van te voren bekend wanneer het bezoek is. Het kan echter ook voorkomen dat het bezoek de volgende dag is.

Voor de begeleiding van mensen, die naar het ziekenhuis of polikliniek moeten, vraagt Humanitas vrijwilligers. U biedt ondersteuning aan mensen die niet alleen naar het ziekenhuis/polikliniek kunnen. Het kan zijn dat u gebruik maakt van uw eigen auto of dat u meerijdt met een taxi. Het gaat vaak om oudere mensen die niet meer zelfstandig een bezoek aan het ziekenhuis of polikliniek kunnen brengen. Ook kan het gaan om nieuwkomers die de Nederlandse taal niet volledig machtig zijn en hulp nodig hebben om te communiceren met de hulpverleners. Het kan gaan om een eenmalig bezoek maar soms moeten er ook meerdere bezoeken afgelegd worden.