Spreekuurvrijwilliger Paperaszo – Humanitas

Spreekuurvrijwilliger Paperaszo – Humanitas

Informatie over deze vacature

Contactpersoon
Julia Nijland
Omschrijving werklocatie
op locatie in buurthuis of andere gelegenheid
Wat is interssant of leuk aan dit vrijwilligerswerk

Je hebt affiniteit met mensen en je weet wat een administratie is, je kunt improviseren en je bent minimaal vier uur per week beschikbaar

Aanvullende opmerkingen voor de vacature

Als je graag met mensen werkt en boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk zoekt, dan hebben we jou nodig. Een prachtige mogelijkheid om samen met andere Humanitas vrijwilligers de Inwoners van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde mensen, die problemen hebben met administratie te ondersteunen en deze een waardige plaats in onze samenleving te laten behouden.

Als vrijwilliger van Paperaszó help je mensen met het invullen van formulieren en ondersteun je ze bij het op orde brengen of houden van hun financiële administratie. Door de ingewikkeldheid van veel formulieren is menigeen niet meer in staat zijn administratie goed op orde te houden. Om de mensen het gemakkelijk te maken heeft Humanitas op een aantal plaatsen spreekuren.Meestal in een wijk of dorpscentrum. Je helpt de mensen ter plaatse of je bekijkt wat hun hulpvraag is en je maakt een afspraak met hen dat je zelf of een andere vrijwilliger van Paperaszó bij hen langs gaat. Omdat je alleen het spreekuur doet, moet je vaak inventief zijn om het probleem te kunnen oplossen.

Je ontmoet veel mensen. Het is zeer afwisselend. We bieden je een plezierige en inspirerende werkomgeving met een goede begeleiding.