Sociaal beheer ondersteunt De Eetkamer in Woldwijckcentrum

Sociaal beheer ondersteunt De Eetkamer in Woldwijckcentrum

Sociaal beheer ondersteunt De Eetkamer in Woldwijckcentrum

Geplaatst op 10 april 2018

Wini Vos is sociaal beheerder in Woldwijckcentrum. Vanuit die functie legt zij verbindingen tussen bewoners en organisaties en stimuleert zij activiteiten. De Eetkamer is een mooi voorbeeld om de rol van sociaal beheerder toe te lichten. Wini:

“Het begon toen iemand het Woldwijckcentrum binnenliep met de vraag of we vrijwilligerswerk voor haar hadden. Wat vind je dan leuk om te doen, vroeg ik haar. Ze gaf aan dat ze graag mocht koken. Al pratende ontstond het idee van een gezamenlijk maaltijd voor iedereen die alleen is. Na het vinden van nog een aantal kookvrijwilligers kon De Eetkamer van start.”

De hele organisatie, taakverdeling, boodschappen en alles wat erbij komt kijken ligt bij de vrijwilligster. Wini ondersteunt ter plekke alleen als dat nodig is. “Wat ik wel doe is de verbindingen in de wijk leggen, zodat zoveel mogelijk mensen weten van De Eetkamer. Want we merken dat we een heleboel mensen die alleen zijn erg blij maken met zo’n gezamenlijk maaltijd. Ze kijken er echt naar uit. Het kost niet veel, dus iedereen kan meedoen.”

Ook eens mee-eten?
Elke woensdag vanaf 12.30 uur is De Eetkamer open. De kosten zijn € 3,50. Opgeven kan via het WISP (Wijk Service Punt), gevestigd in het Woldwijckcentrum, of per mail info@wispwoldwijck.nl of kijk op www.wispwoldwijck.nl.

Kom in contact over dit onderwerp