POWERKIDZZZ

POWERKIDZZZ

POWERKIDZZZ

De bovenbouw van de basisschool kan een spannende en avontuurlijke periode zijn. Vriendschappen worden steeds belangrijker en hechter. Contact met leeftijdsgenootjes wordt intensiever. Niet voor elk kind gaat alles in deze periode vanzelf, zij kunnen soms een duwtje in de goede richting gebruiken. Kinderen kunnen het lastig vinden om contact te leggen met leeftijdsgenootjes. Zij staan tijdens het buiten spelen vaak aan de kant en worden gepest. Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen. Deze kinderen zijn in hun gedrag te herkennen doordat ze verlegen en teruggetrokken zijn, weinig vrienden hebben en gepest worden. Hierdoor kunnen ze terechtkomen in een negatieve spiraal. Power Kidzzz doorbreekt deze negatieve spiraal.

Doel
Power Kidzzz leert kinderen minder verlegen te zijn, voor zichzelf op te komen, minder bang te zijn, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en pestgedrag aan te pakken. Het kind wordt aangesproken op zijn talenten en kwaliteiten. Kinderen worden weerbaarder en krijgen meer plezier in school en de omgang met andere kinderen.

Methode
De kinderen gaan in deze training op een speelse manier werken aan hun sociale vaardigheden. Dit gebeurt in een groep van acht tot tien kinderen binnen acht bijeenkomsten. Kinderen leren andere kinderen kennen met dezelfde ervaringen. Elk kind werkt aan het verder ontwikkelen van zijn eigen talenten en kwaliteiten. Voorafgaand aan deze trainingen maken de trainers kennis met de kinderen en hun ouders. Er is voor ouders een informatiebijeenkomst en ouders krijgen wekelijks ouderpost. Ouders worden zo actief betrokken om hun kind te ondersteunen bij het oefenen van de vaardigheden.

Praktisch

  • De training is voor kinderen in groep 7 en 8 die gemakkelijker willen leren omgaan met anderen en steviger in hun schoenen willen staan.
  • De training is gratis.
  • De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • De training¬†wordt gegeven in Hoogezand.
  • De training wordt meerdere keren per schooljaar aangeboden.

Voor meer informatie of een aanmelding kan er contact opgenomen worden met Nienke Schut 06-31633525 of n.schut@kwartierzorgenwelzijn.nl.

Kom in contact over dit onderwerp