Mijn ouders gescheiden… en ik?

Mijn ouders gescheiden… en ik?

Mijn ouders gescheiden… en ik?

Een van de thema’s waar kwartier Zorg & Welzijn zich mee bezig houdt is het thema gezinnen en echtscheiding. In toenemende mate zijn er ook in onze regio gezinnen waar kinderen te maken krijgen met echtscheiding. Alle basisscholen hebben intussen ervaring met kinderen van gescheiden ouders. Er zijn klassen waar één op de drie leerlingen een kind is van gescheiden ouders.

Mijn ouders gescheiden… en ik? is een training voor kinderen die een scheiding hebben meegemaakt. In de groep leren kinderen op een speelse en creatieve manier om te gaan met de veranderingen en gevoelens die te maken hebben met de scheiding van hun ouders. Ouders worden bij de training betrokken door middel van een ouderbijeenkomst.

De training geeft kinderen de gelegenheid open te communiceren over hun ervaringen en gevoelens, vragen te stellen die ze nog hebben, hun eenzaamheid te verminderen, herkenning te vinden bij anderen en hun eigen kracht aan te boren om met de scheiding van hun ouders om te gaan. Praten is voor kinderen meestal niet de manier. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van creatieve werkvormen, muziek, verhalen en beweging.

Mijn ouders gescheiden… en ik? is een samenwerking tussen de GGD Groningen en Kwartier Zorg en Welzijn.

Praktisch:

  • De training is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar van wie de ouders gescheiden zijn.
  • De training is gratis.
  • De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • De training wordt op meerdere momenten in het jaar aangeboden.
  • De training wordt gegeven aan de Laan van de Sport 2 in Hoogezand.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kwartier, 0598-364900, receptie@kwartierzorgenwelzijn.nl.