Fietsen voor mijn eten

Fietsen voor mijn eten

Fietsen voor mijn eten

‘Fietsen voor mijn eten’ is een landelijk initiatief dat in Noordoost Groningen wordt ondersteund vanuit Kwartier. Met Fietsen voor mijn eten haal je zoveel mogelijk eten uit je eigen streek bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. En doe je dat op de fietst, dan kom je langs de mooiste plekken in de regio.  Zoals de prachtige witte molen in Kropswolde, De Scharrelderij in Kiel-Windeweer, de ei-halte in Sappemeer en niet te vergeten de Sintjansheerd in Kiel-Windeweer. Met zulke prachtige plekken om je eten te kopen, heb je toch bijna geen supermarkt meer nodig?

Met Fietsen voor mijn eten word je je bewust waar je eten vandaan komt, verbruik je minder plastic, verspil je minder èn steun je de ondernemer in jouw regio. En als je het ook nog op de fiets doet, beweeg je meer met een mooi doel: jouw gezondheid.

Op de website: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/noordoost-groningen/ vind je alle tot nu toe in kaart gebrachte stalletjes. Zo kun je heel gemakkelijk achterhalen welke producten je waar kunt kopen. Op de kaart op de website staat nog lang niet alles wat er in de buurt te vinden is. Ken je een stalletje die nog niet op de kaart staat? Geef dit dan door via de ‘Tip-knop’ op de website. Die is te vinden via: www.fietsenvoormijneten.nl/tip/ Dan zorgen we dat het stalletje snel zichtbaar is op de website, zodat anderen deze ook kunnen vinden.

Naast deze website is er ook een Facebook-groep waarin geïnteresseerde fietsers en aanbieders van stalletjes zitten. Word gerust lid! De Facebook-groep heet ‘Fietsen voor m’n eten – Noordoost Groningen’.

Heb je vragen, aanvullingen, ideeën of opmerkingen? Neem gerust contact op met de ‘Voorfietser’ Sytse Wijnja.

Kom in contact over dit onderwerp