Politiek op reis langs parelprojecten ouderenorganisaties Midden Groningen

Politiek op reis langs parelprojecten ouderenorganisaties Midden Groningen

Politiek op reis langs parelprojecten ouderenorganisaties Midden Groningen

Geplaatst op 14 november 2017

Op initiatief van een aantal vrijwillige ouderenorganisaties zijn op 6 november de politieke partijen uitgenodigd voor een interactieve busreis door de nieuwe gemeente Midden Groningen. In totaal zijn er negen politieke partijen uitgezwaaid door de scootmobiel vrijwilligers en vertrok men met een mooie oldtimer bus van het Noordelijk Bus Museum. Tijdens de inspirerende reis heeft men op een positieve wijze kennis kunnen maken met vele ‘parelprojecten’ voor ouderen in de nieuwe gemeente.

Er was informatie over een zeer actieve activiteitenclub 55+ Zuidbroek, Ouderen Actief in Muntendam (MAC), Samen eten in de Edsersheerd in Slochteren  en de groep WMO vervoer vrijwilligers.  Via Pand 404 waar het jeugdhonk is omgebouwd tot een voorziening voor ouderen en de ‘Eetkamer van Oranje’ in het Ufkeshuis in Schildwolde eindigde de reis in Noordbroek waar een groep bewoners het zorgcentrum Gockingaheem in de benen heeft gehouden.

Ook was er ruimte om tijdens de reis serieuze zaken te bespreken die spelen in de gemeente. Denk hierbij aan eenzaamheid, zelfstandig thuis kunnen wonen en armoede.

Alle partijen hebben uitgesproken onder de indruk te zijn van de diversiteit van het aanbod voor ouderen en de hoeveelheid en enthousiasme van de vele vrijwilligers die dit realiseren. De bezochte voorbeelden passen goed bij de ambitie van de nieuwe gemeente om ‘Groot te zijn in kleinschaligheid’ (Kompas gemeente Midden Groningen).

De ambitie van de organiserende ouderenorganisaties is om, na de gemeenteraadsverkiezingen, in gesprek te gaan met het college de voorwaarden waarop de ‘parelprojecten’ in de nieuwe gemeente in stand kunnen worden gehouden.

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden