Parkeerplaats 6: Sociaal netwerk

Parkeerplaats 6: Sociaal netwerk

Parkeerplaats 6: Sociaal netwerk

Hoe bouw ik een netwerk op?
Een goed netwerk biedt kansen. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor activiteiten, samenwerkingen, nieuwe vrijwilligers/bestuursleden, kennis, nieuwe leden of goederen. Netwerken kost tijd en energie. Zonder interesse in de ander lukt het niet.
Voor meer informatie: Website | Contact

Wat is er voor jongeren te doen in Hoogezand?
Jeugd- en Jongerenwerk heeft als vaste uitvalsbasis Jongerencentrum Amovement. Amovement is de plek waar jongeren terecht kunnen voor vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling, jeugdcultuur, informatie en advies en verschillende activiteiten. Amovement wordt voor en door jongeren gedraaid, door vrijwilligers en stagiaires. Er is tijdens de open inlooptijden altijd een jongerenwerker aanwezig.
Voor meer informatie: Website | Contact

Ben je onzeker? wordt je gepest of ben je bang voor iets?
Als jij wilt leren voor jezelf op te komen en zelfverzekerder wilt worden, dan is de Power Kidzzz training iets voor jou. Dit is een weerbaarheidstraining voor kinderen. De training wordt op een creatieve, actieve en speelse manier gegeven en helpt jou en de andere deelnemers in te laten zien welke talenten, competenties en kwaliteiten jij hebt. In de training leer/ontwikkel je vaardigheden om weerbaarder te worden. Het programma is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool en bestaat uit 8 bijeenkomsten.
Voor meer informatie: Website | Contact

Heeft u moeite met het ontmoeten van andere mensen? U kunt bijvoorbeeld niet meer zelfstandig het huis uit. Of u bent eenzaam en maakt moeilijk nieuwe vrienden.
Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan familieleden en buren. U kunt ook met uw hulpvraag terecht bij het sociaal team. Het sociaal team gaat dan met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het sociaal team kijkt naar wat u zelf kunt doen en waar mensen uit uw omgeving u bij kunnen helpen. Zoals voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. U kunt bijvoorbeeld koffie gaan drinken in een buurthuis. Of misschien kunt u vrijwilligerswerk gaan doen.Blijkt dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan het sociaal team u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een scootmobiel, zodat u weer gemakkelijk ergens naar toe kunt. Maar er kan ook een dagbesteding voor u zijn.
Voor meer informatie: Website

Heeft u een conflict en lukt het u niet om het onderling op te lossen?
Bij mediation gaat u samen met de en de andere partij opzoek naar een oplossing. De mediator ondersteunt het proces dat jullie door gaan. Een mediator stimuleert en begeleidt de zoektocht naar de oplossing en bewaakt het proces dat jullie doorstaan. Op die manier komt er een uitkomst uit die door beiden partijen wordt geaccepteerd. Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het mogelijk dat de kosten van de mediation door een NMI-gecertificeerde mediator gedekt worden.
Voor meer informatie: Website | Contact
 

Heeft u met vragen, advies nodig of redt u het even niet ondanks de hulp in uw omgeving?
De Dorps Informatiepunten Midden-Groningen kunnen u dan helpen de juiste weg te vinden om daadwerkelijk met uw vraag geholpen te worden. Op het Dorpsinformatiepunt in uw dorp zijn medewerkers beschikbaar die samenwerken met de Dorpsraden, plaatselijke vrijwilligers in uw dorp én professionals. Het Dorpsinformatiepunt is van úw dorp en staat voor ú klaar!

De Informatiepunt-medewerker zoekt samen met u naar een antwoord. Zij hebben ook contacten met mensen van de gemeente en kunnen ook bijvoorbeeld iets op een website voor u opzoeken en uitprinten.
U kunt alleen komen maar u mag ook iemand meenemen. De Informatiepunt-medewerker luistert en helpt u op weg terwijl uw privacy gewaarborgd blijft. U kunt een gesprek voeren met een kopje koffie of thee erbij.
Voor meer informatie: Website | Contact

Heeft u te maken met dementie en bent u opzoek naar een ontmoetingsplaat waar van elkaars ervaringen, kennis en kunde geleerd kan worden?
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met dementie. Meestal is er een gastspreker die een bepaald onderwerp met de aanwezigen bespreekt. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. De toegang is gratis en van te voren aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie: Website | Contact