Parkeerplaats 3: Werkgelegenheid

Parkeerplaats 3: Werkgelegenheid

Parkeerplaats 3: Werkgelegenheid

Op zoek naar vrijwilligerswerk voor uzelf of zoekt u vrijwilligers voor uw organisatie?
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk in Hoogezand en de Vrijwilligerscentrale in Muntendam  helpen u hierbij. Zij bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties, geven informatie en advies en wij verzorgen trainingen voor vrijwilligers via het Vrijwilligerscollege
Voor meer informatie: Website | Contact

Vindt u het moeilijk om een baan te vinden? Bijvoorbeeld omdat u al een tijd geen werk meer heeft?
Het helpt dan om een cursus of training te volgen, of begeleiding krijgen bij solliciteren. Of u gaat vrijwilligerswerk doen. BWRI kan u hierbij helpen. U bespreekt met een werkcoach van BWRI welk traject u gaat volgen en wat passend voor u is. Dit staat dan in een zogenaamd “Plan van aanpak”. Aan een traject zijn geen kosten voor u verbonden.
Voor meer informatie: Website | Contact

Heb jij een Wajong-uitkering en ben je op zoek naar je droombaan?
 Grote kans dat je die hier vindt! Meld je aan als werkzoekende om snel aan de slag te gaan. Op deze site kun je:
– Eenvoudig je profielgegevens en CV bijwerken.
– Een seintje krijgen bij een nieuw geplaatste vacature.
– Ook zonder aanwezige vacatures een baan krijgen, want we gaan actief en gericht voor jou op zoek naar werk.
Voor meer informatie: Website | Contact

U heeft een ziekte of een handicap, maar kunt wel werken. Werkt u bij een werkgever of start u een eigen bedrijf? Misschien heeft u een voorziening nodig om uw werk goed te doen?
Voor sommige hulp of hulpmiddelen kunt u bij ons een vergoeding aanvragen. Of u kunt gebruikmaken van een regeling van UWV. Dat kan soms ook als u geen uitkering van ons krijgt.
Voor meer informatie: Website

Heeft u een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking en wilt toch bijdragen aan de maatschappij?
Dan kunt u beschut werk aanvragen. U werkt dan onder begeleiding, met aangepaste werkzaamheden of op een aangepaste werkplek. BWRI voert beschut werken uit voor de gemeente Midden-Groningen en kan u meer informatie geven en u helpen om een advies beschut werk bij het UWV aan te vragen.
Voor meer informatie: Website | Contact

Ben je op zoek naar personeel of een baan in de regio Noord Nederland?
Vacaturebank Noord Nederland doet er alles aan om maatschappelijk betrokken te zijn in de regio. Daarom vind je niet alleen banen, maar ook vakantiewerk, stages, en opleidingen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben wij werken naar vermogen en Wajong banen. Maar ook Freelance, ZZP banen. Zelfs banen voor vrijwilligers.
Voor meer informatie: Website | Contact

Ik ben opzoek naar werk, Waar kan ik uitzendbureaus vinden?
Voor een volledig overzicht van alle uitzendbureaus, klik op onderstaande link.
Voor meer informatie: Website

Ik ben werkzoekende en wil graag ervaringen uitwisselt op het gebied van werk zoeken. Waar kan ik terecht?
Het Werkcafé Midden-Groningen biedt ondersteuning aan werkzoekenden door middel van het organiseren van bijeenkomsten met iedere keer een andere inhoud. Het organisatieteam van het Werkcafé bestaat uit vrijwilligers en kiezen een onderwerp aan de hand van de vraag van de bezoekers. Bijvoorbeeld hulp bij het maken van een Linked-in pagina, het uitnodigen van een uitzendbureau etc. Verder wordt er desgewenst individuele ondersteuning geboden aan bezoekers van het Werkcafé. Het Werkcafé is er voor werkzoekenden, dat kunnen Bijstandsgerechtigden zijn of mensen met een WW, WIA of Wajong uitkering. Iedereen die graag ervaringen uitwisselt op het gebied van werk zoeken is welkom.
Voor meer informatie: Website | Contact

Heeft u met vragen, advies nodig of redt u het even niet ondanks de hulp in uw omgeving?
De Dorps Informatiepunten Midden-Groningen kunnen u dan helpen de juiste weg te vinden om daadwerkelijk met uw vraag geholpen te worden. Op het Dorpsinformatiepunt in uw dorp zijn medewerkers beschikbaar die samenwerken met de Dorpsraden, plaatselijke vrijwilligers in uw dorp én professionals. Het Dorpsinformatiepunt is van úw dorp en staat voor ú klaar!

De Informatiepunt-medewerker zoekt samen met u naar een antwoord. Zij hebben ook contacten met mensen van de gemeente en kunnen ook bijvoorbeeld iets op een website voor u opzoeken en uitprinten.
U kunt alleen komen maar u mag ook iemand meenemen. De Informatiepunt-medewerker luistert en helpt u op weg terwijl uw privacy gewaarborgd blijft. U kunt een gesprek voeren met een kopje koffie of thee erbij.
Voor meer informatie: Website | Contact