Oproep mantelzorgers: onderzoek naar dementie en daginvulling

Oproep mantelzorgers: onderzoek naar dementie en daginvulling

Oproep mantelzorgers: onderzoek naar dementie en daginvulling

Geplaatst op 23 juni 2022

Omdat het aantal thuiswonende mensen met dementie de komende jaren zal blijven stijgen, is er meer en meer behoefte aan een daginvulling en dagactiviteiten voor hen. In het kader van een dementie vriendelijke gemeente heeft de gemeente Midden-Groningen aan Kwartier gevraagd een onderzoek te doen naar de behoefte hieraan. Het doel van dit onderzoek is om de komende jaren genoeg aanbod en ondersteuning te creëren, zodat mensen met dementie zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven functioneren.

Wilt u ons helpen met dit onderzoek?
Als mantelzorger weet u wat er nodig is voor mensen met dementie. En daarom gaan we graag in gesprek met mantelzorgers om behoeftes aan daginvulling op korte termijn helder te hebben. Wilt u ons helpen? Zo’n gesprek is gewoon bij u thuis en duurt ongeveer een uur. In een gemoedelijke sfeer stelt onderzoekster Jantien Schaap u een aantal vragen. U bent dan eigenlijk de spreekbuis voor degene met dementie. Vragen gaan bijvoorbeeld over: Wat betekent dementie voor degene met dementie en voor zijn/haar omgeving, straat en buurt waar hij/zij woont? Voelt hij/zij zich nog thuis bij de vereniging, komen er nog mensen op de koffie en kan hij/zij nog steeds naar het buurthuis om de hoek?

Mogen we u een aantal vragen stellen? Geef u dan op via Kwartier, telefonisch 0598 36 49 00 of mail naar j.schaap@kwartierzorgenwelzijn.nl.