Oogst van de Dag van de Dialoog

Oogst van de Dag van de Dialoog

Oogst van de Dag van de Dialoog

Geplaatst op 23 november 2017

Op vrijdag 10 november was het de dag van de dialoog. Hieronder een aantal mooie weetjes en cijfers van deze geslaagde dag.

  • Dit jaar had Kwartier 6 tafels met 52 deelnemers. De jongste deelnemer was bijna 11 jaar, de oudste deelnemer 92.
  • De deelnemers van één tafel hebben een afspraak gemaakt om op korte termijn weer bijeen te komen en verder te praten.
  • Het animo van scholieren van OBS het Ruimteschip om deel te nemen aan ‘hun’ dialoogtafel was zo groot, dat er geloot moest worden. Tafelgenoten waren volwassenen uit ‘hun buurt’. Er werden zeer geanimeerde gesprekken gevoerd. Een van de volwassen deelnemers gaf aan nu met andere ogen naar deze jongeren te kijken.
  • In het Spinnenweb spraken volwassenen uit Sappemeer met een groep van 4 leerlingen van basisschool ‘Het Heidemeer’. De kinderen gaven direct aan: ‘dit wil ik nog een keer’. Alle deelnemers waardeerden de vertrouwde setting. Een van de jongere deelnemers verwoorde dit met: “Ik kan hier praten over onzekerheden zonder gepest te worden”. Oudere deelnemers gaven aan meer geleerd te hebben over de gelijkenissen én de verschillen tussen de jeugd van nu en de jeugd van vroeger. De jongeren hebben spontaan aangeboden de ouderen te leren omgaan met sociale media.
  • Voor het eerst was er een tafel in de bibliotheek. De ruimte was helaas te gehorig en voorbijgangers werden als storend ervaren. Een aandachtspunt voor volgende keer.
  • Aan alle tafels namen jongeren én oudere deelnemers deel.

Kom in contact over dit onderwerp