Nieuwe gebiedsindeling Sociale Teams

Nieuwe gebiedsindeling Sociale Teams

Nieuwe gebiedsindeling Sociale Teams

Geplaatst op 19 januari 2021

Vanaf 1 februari 2021 gaan we in de gemeente Midden-Groningen werken met 4 in plaats van 5 Sociale Teams. Met deze verandering zorgen we ervoor dat de indeling van ieder team beter aansluit bij de vragen en behoeften van onze inwoners. De verandering betekent ook een nieuwe gebiedsindeling van de Sociale Teams. De Sociale Teams krijgen (deels) nieuwe namen, team Noord, Oost, Zuid en West, die overeenkomen met de werkgebieden.

Inwoners kunnen gewoon met dezelfde vragen als voorheen terecht bij de Sociale Teams. Per 1 februari worden deze vragen volgens de nieuwe indeling van de Sociale Teams opgepakt. Lopende contacten met inwoners worden in veel gevallen voortgezet door de huidige casemanager. Is dit niet mogelijk, dan informeert de casemanager u hierover.

Dit geldt niet voor indicaties WMO-voorziening die afgegeven zijn met een meerjarige looptijd. Op het moment dat er een nieuwe indicatie moet komen, kunt u contact opnemen via 0598 – 72 98 00.

De nieuwe indeling van de werkgebieden per Sociaal Team en de contactgegevens vindt u hier. Hieronder ziet u hoe de verschillende werkgebieden zijn opgedeeld, het adres van de locatie van het team en het e-mailadres waarop u het team kunt mailen. Alle locaties zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0598 – 72 98 00, ’s ochtend van 8.30 tot 12.30 uur. ’s Middags wordt u doorverbonden naar het Contactplein van de gemeente.

NB: In verband met het coronavirus hanteren de Sociale Teams tijdelijk een aangepaste werkwijze. Wij maken op dit moment maar op 1 locatie afspraken, andere locaties zijn gesloten. Bereikbaarheid: telefonisch: 0598 – 72 98 00, per mail:  sociaalteamzuid@midden-groningen.nl