Kwartier Zorg & Welzijn zet medewerkers op de fiets

Kwartier Zorg & Welzijn zet medewerkers op de fiets

Kwartier Zorg & Welzijn zet medewerkers op de fiets

Geplaatst op 14 februari 2018

Werknemers van Kwartier Zorg & Welzijn worden steeds mobieler. In het kader van ‘Uit de auto en op de fiets’ zijn er vijf bedrijfsfietsen aangeschaft, die kunnen worden gebruikt voor korte ritjes in de buurt.

Gezondere en stressbestendiger medewerkers
“Werknemers die carpoolend of met het openbaar vervoer naar hun werk komen en in Hoogezand of omgeving moeten zijn voor een afspraak, kunnen de fiets pakken”, licht Martin van Iperen, directeur Kwartier Zorg & Welzijn toe.  Uit onderzoek van TNO blijkt dat dagelijks een half uurtje op de fiets al leidt tot een betere conditie, creatievere ideeën, minder stress en daarmee minder verzuim. Fietsende medewerkers zijn hierdoor gezonder, productiever, kosten minder en leveren een positieve bijdrage aan het duurzaamheidsbeleid.

Korte metten met korte ritten
Kwartier Zorg & Welzijn zet zich steeds meer in voor duurzaamheid. ‘Bij dit thema hoort vanzelfsprekend ook duurzaam gedrag’, aldus van Iperen. ‘Wij werken langzaam maar zeker aan een gezonde en duurzame organisatie. Fietsen is vlug, schoon, gezond en ook gewoon ontzettend leuk’.

Stoer en robuust
Productie en assemblage van de fiets hebben medewerkers van het Leger des Heils verzorgd. Op deze manier krijgen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opnieuw een kans. De fietsen zijn voorzien van een herkenbaar logo en een praktisch houten fietskrat voor de werktas. “We hebben gekozen voor een stoere en robuuste uitvoering” meldt van Iperen. “We hopen dat onze werknemers hier veel gebruik van gaan maken.”

Kom in contact over dit onderwerp