Kwartier geeft workshop op conferentie Hogeschool van Amsterdam

Kwartier geeft workshop op conferentie Hogeschool van Amsterdam

Kwartier geeft workshop op conferentie Hogeschool van Amsterdam

Geplaatst op 9 oktober 2018

In oktober verschijnt het handboek ‘Kracht van meiden!’. De eerste wetenschappelijk onderbouwde uitgave die meidenwerkers inzicht biedt in het methodisch werken met (groepen) meiden en de bijdrage hiervan op hun ontwikkeling. Het lectoraat Youth Spot van de Hogeschool van Amsterdam organiseert op 23 oktober de landelijke conferentie Meidenwerk, waar dit boek gepresenteerd wordt. Naast een interessant plenair gedeelte, waarin onder andere het boek wordt gepresenteerd, kunnen genodigden deelnemen aan verschillende workshops over thema’s die het meidenwerk treffen zoals social media, seksuele weerbaarheid diversiteit. Onze jongerenwerker Gerietha Wieringa geeft een workshop over het meidenwerk in het Hoge Noorden.

Meiden die met elkaar op een muurtje zitten in het centrum van het dorp, druk met elkaar en hun mobieltjes en ondertussen lachen om jongens die op de scooter voorbijrijden… Het meidenwerk als onderdeel van het jongerenwerk is in het hoge noorden net zo belangrijk als in andere delen van het land. Dorpen die ver uit elkaar liggen, de grotere plaatsen die hun eigen identiteit hebben, het is de leefomgeving van deze meiden. Hoe bereik je ze en zet je daar een meidenclub op? Verschilt de leefwereld van deze meiden met meiden uit stedelijk gebied? Trek je eigen conclusie aan de hand van een filmpje en ontdek in deze workshop welke lessen er te leren zijn van de aanpak van het meidenwerk in de gemeente Midden-Groningen; ook relevant voor het werken met meiden in grote steden!

Door Gerietha Wieringa, Jongeren-/meidenwerker van Stichting Kwartier Zorg & Welzijn Midden-Groningen en bestuurslid van BVJong. (Mogelijk) in samenwerking met een meid uit Midden-Groningen of een collega van Stichting Kwartier Zorg en Welzijn.