Meer kennis maakt vrijwilligerswerk nog leuker

Meer kennis maakt vrijwilligerswerk nog leuker

Meer kennis maakt vrijwilligerswerk nog leuker

“Wat geweldig, dat jullie dit onderwerp behandelen”, horen we vaak van deelnemers na afloop van een workshop van het Vrijwilligerscollege. Over de workshop ‘Omgaan met mensen met een verstandelijke beperking’ zei één van de deelnemers:

“Ik dacht al veel te weten, maar dit geeft me zoveel meer inzicht. Mijn kijk op deze doelgroep is enorm veranderd”.

Er is enorm veel kennis aanwezig in de samenleving. Bij het Vrijwilligerscollege delen ondernemers, professionals, burgers en ook vrijwilligers kun kennis belangeloos met vrijwilligers. Door simpelweg te delen ontstaat een meerwaarde. Hoe fijn is het om te merken dat je een ander blij maakt met jouw kennis! Dat kan kennis zijn over doelgroepen, maar ook kennis over communicatie, vinden en binden van vrijwilligers, boekhouden, netwerken, etc. Er zijn zoveel onderwerpen die voor vrijwilligers interessant zijn.

Toen de wethouder tijdens een training vertelde hoe de politiek werkt, kwamen er reacties zoals “O, zijn dat de zaken waar de politiek op gefocust is? Zo werkt politieke besluitvorming dus!”

Hoe meer je als vrijwilliger weet, hoe leuker je vrijwilligerswerk wordt. In de meeste gevallen zijn de trainingen kosteloos en kun je de opgedane kennis mooi toevoegen aan je CV

Kom in contact over dit onderwerp

Vragen en antwoorden