Jongerencentrum Amovement in Hoogezand feestelijk open

Jongerencentrum Amovement in Hoogezand feestelijk open

Jongerencentrum Amovement in Hoogezand feestelijk open

Geplaatst op 1 februari 2018

HOOGEZAND – Het was een groot succes vrijdagavond, de opening van het geheel intern vernieuwde jongerencentrum in Hoogezand. Een kleine honderd belangstellenden gasten kwamen af op de gezellige avond, die werd geopend door wethouder Peter Verschuren. Daarbij werd ook de nieuwe naam en logo onthuld. Het centrum heet vanaf nu ‘Amovement’.

De naam is gekozen in het kader van talentontwikkeling, en jongeren te motiveren en bewegen om hun talenten te laten zien en ontwikkelen. Er is de afgelopen maanden hard
gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een nieuw en modern jongerencentrum in Hoogezand. Na de opening startte een talentenshow voor en door de jongeren. Vijf acts streden om de hoofdprijs, afgewisseld met diverse supportacts. Bo Dijkman zong Wonderwall van Oasis, begeleid op de gitaar door Patrick Folgerts, en wist de jury te overtuigen van haar talent. Zij won de bokaal en een podiumbon.

DJ Romillio vermaakte tussendoor de gasten met een lekkere beat. Bij het gehele proces van verbouwing, activiteiten en beheer zijn de jongeren actief betrokken. Jongeren zijn op deze manier ‘mede eigenaar’ van het jongerencentrum. ‘Onder professionele begeleiding hebben de jongeren de ruimte zelf vormgegeven. Ook bij de opening vrijdag 26 januari zijn de jongeren betrokken, aldus Patrick Folgerts, jongerenwerker bij Kwartier Zorg & Welzijn eerder ,,We hopen dat we met deze verbouwing jongeren een plek bieden waar ze kunnen leren, inspireren, huiswerk maken, advies inwinnen en koffiedrinken. Een plek waar iedereen zich thuis voelt’’, aldus Folgerts toen.

Het jongerencentrum biedt aan alle jongeren in Hoogezand de kans om kwaliteiten, talenten en ambities te ontdekken, daarmee te experimenteren en ze in te zetten voor anderen. De invulling en uitvoering van de activiteiten wordt dan ook grotendeels door jongeren zelf gedaan. Om dit op de kaart te zetten, mochten de jongeren hun talenten komen laten zien tijdens de Do What You Can Show.

Jongeren ontmoeten elkaar, leggen contacten en onderhouden die. Het jongerencentrum moet een plek zijn voor vrijetijdsbesteding maar ook een plek waar jongeren informatie vinden over vragen en vraagstukken die hen bezig houden.
Het Jongerenwerk, de Jongeren Participatie Groep en Jong Goud Slochteren kijken terug op een fantastische, talentvolle avond. Morgen, donderdag zijn alle jongeren
welkom in jongerencentrum Amovement voor de eerste inloopavond vanaf 19.00 uur.

Kom in contact over dit onderwerp