Cursus – Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd: in 5 stappen naar succes

Cursus – Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd: in 5 stappen naar succes

Cursus – Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd: in 5 stappen naar succes

Locatie: Kwartier, Laan van de Sport 2, Hoogezand (is gewijzigde locatie, was eerst De Kern)
Datum: 25/03/2019
Tijd: 19:30  tot  21:30

Vrijwilligers werven en behouden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers. In deze cursus gaan deelnemers gedurende 4 workshops aan de slag met een stappenplan om in relatief korte tijd vrijwilligers te werven.

Deze werkwijze heeft zich al vele malen bewezen. Ruim 400 verenigingen in heel Nederland hebben de methode met succes toegepast. Oorspronkelijk is deze cursus ontwikkeld voor sportverenigingen, maar is nu ook beschikbaar voor andere organisaties en verenigingen.

Een goed vrijwilligersmanagement zorgt ervoor dat de lasten over veel schouders verdeeld worden en vrijwilligers niet overbelast raken en afhaken. Te vaak loopt een klein groepje vrijwilligers alle gaten dicht. Creëer een vereniging waar iedereen daadwerkelijk iets doet, zonder dat dit als een verplichting voelt. In een organisatie die goed staat en waar iedereen zich prettig voelt bij zijn taak, blijven de vrijwilligers langer en zullen vrijwilligers zich zelfs spontaan aanmelden.

Wat moet je voor elkaar hebben, waar liggen de kansen en hoe ga je daadwerkelijk aan de slag? In deze cursus ontdek je het! De cursus coacht je door het 5 stappenplan.

Data
Workshop 1: maandag 25 maart
Workshop 2: dinsdag 16 april
Workshop 3: woensdag 8 mei
Workshop 4: in overleg vast te stellen

Er kunnen maximaal 10 verenigingen/organisaties meedoen aan deze cursus. Per organisatie nemen bij voorkeur 2 personen deel. Deelname geldt voor de gehele cursus.

Voor wie
Voor alle maatschappelijke organisatie met een achterban in de gemeente Midden-Groningen die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers en zich daar actief voor willen inzetten. Denk bij een achterban aan leden, je doelgroep, dorps/wijkbewoners en personen rondom je eigen vrijwilligers.

Over de trainer
Deze cursus wordt gegeven door Erwin Bloeming. Erwin werkt als sportconsulent en senior verenigingsadviseur bij het Huis van de Sport Groningen. Daarnaast is hij eigenaar van RWIN Sportadvies.

Kosten
Het betreft een verdiepingscursus. De kosten voor deelname bedragen € 70,00 per vereniging/organisatie voor de gehele cursus. Betaling dient bij aanvang van de cursus betaald te worden. Zijn de kosten een probleem voor jouw organisatie? In het inschrijfformulier hieronder kun je dit bij ‘opmerkingen’ aangeven. Wij nemen dan contact met je op.

 

Kom in contact over dit onderwerp