Coronavirus: update gemeentenieuws

Coronavirus: update gemeentenieuws

Coronavirus: update gemeentenieuws

Geplaatst op 19 maart 2020

18 maart 2020

Aanvullende maatregelen Midden-Groningen

Sinds de bekendmaking van de maatregelen van het kabinet om het corona-virus te bestrijden is ook de gemeente Midden-Groningen volop in actie. Het corona-virus heeft een grote impact, en ook op de gemeentelijke organisatie, maar we proberen de dienstverlening zo goed als mogelijk voort te zetten. We bekijken de situatie  van dag tot dag.

Onze dienstverlening blijft beschikbaar voor inwoners. Wel zijn er enkele aanpassingen nodig. Deze veranderingen gelden met ingang van donderdag 19 maart tot en met 6 april.

Wat betekent dat voor u?

Algemeen

 • Aan de gemeentelijke balies en bij de afval brengpunten houden we ons aan de hygi├źne richtlijnen van het RIVM. We geven de voorkeur aan digitaal en/of telefonisch contact. Bij de afvalbrengpunten laten we maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe. Daardoor is het mogelijk dat u iets langer moet wachten voor u aan de beurt bent. Wij vragen u om de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.
 • U kunt zoals gebruikelijk digitaal een afspraak maken. Voor het overige vragen wij u de gemeente telefonisch te benaderen en voorlopig niet zonder afspraak langs te komen bij de gemeente.
 • Hebt u gezondheidsklachten (verkouden, hoesten, koorts), dan vragen we u vriendelijk uw afspraak met de gemeente uit te stellen naar een later moment.

Locaties

 • De dienstverlening van Burgerzaken (bijvoorbeeld identiteitsbewijzen, rijbewijzen, aangifte geboorte of overlijden) vindt plaats op onze locaties in Hoogezand en in Slochteren.
 • Onze locatie in Muntendam is voor publiek en voor medewerkers gesloten.
 • De Afval Brengpunten zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden normaal geopend.
 • Voor de dienstverlening van BWRI kunt u terecht op de locatie aan de Haydnlaan 2 in Hoogezand. De locaties van BWRI aan de Molenraai en De Vosholen in Sappemeer zijn dicht. De locatie van de Gemeentelijke Kredietbank (Kerkstraat 38a Hoogezand) is dicht. De GKB is telefonisch bereikbaar tijdens de gebruikelijke spreekuren. De uitbetalingen (uitkeringen en weekgeld) blijven plaatsvinden zoals gebruikelijk.
 • Heeft u een vraag voor het sociaal team? Neem dan telefonisch contact op, 0598-729800. Alleen de locatie van Sociaal Team Zuid, Melkweg 145 Hoogezand blijft beschikbaar, maar alleen na overleg en voor uitsluitend urgente situaties. De andere locaties van de sociale teams zijn dicht.

Ophalen van documenten

 • Het ophalen van documenten (identiteitsdocumenten en rijbewijzen) kan alleen in Hoogezand (Gorecht-Oost 166) of in Slochteren (Hoofdweg 10A). U kunt documenten ook thuis laten bezorgen. Kijk hiervoor ook op (link naar de pagina).

Afval

 • Op dit moment worden de containers voor restafval en GFT normaal volgens de afvalkalender (link naar afvalkalender) geleegd. Ook de inzameling van andere materialen zoals papier en plastic) gaat ook gewoon door.
 • De inzameling aan huis van textiel vervalt. U kunt gebruik blijven maken van de inzamelcontainers voor textiel.

Jeugdhulp en WMO

 • Wij komen zo weinig mogelijk op huisbezoek. We blijven telefonisch wel bereikbaar op de gebruikelijke tijden en telefoonnummers. De sociale teams richten zich nu vooral op de urgente situaties.

Kinderopvang en ouders werkzaam in vitale sectoren

 • Landelijk geldt dat kinderopvang mogelijk blijft voor ouders die in vitale sectoren werken. Tot nu toe levert dat in de praktijk weinig problemen op. Als er wel knelpunten ontstaan, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we daar maatregelen voor treffen.

Uitgebreidere informatie is te vinden op de website van de gemeente:
www.midden-groningen.nl/actueel/nieuws/aanvullende-maatregelen-midden-groningen