Coronatijd: onze initiatieven voor volwassenen en ouderen

Coronatijd: onze initiatieven voor volwassenen en ouderen

Coronatijd: onze initiatieven voor volwassenen en ouderen

Geplaatst op 26 maart 2020

Kwartiermedewerkers doen ook in deze lastige tijd hun uiterste best om hulp en ondersteuning te blijven bieden. Via de telefoon of online. Hieronder de initiatieven die we tot nu toe hebben opgezet. Volg ons ook op Facebook

 

 

  • Bel- of appcirkel voor contacten

Kwartier heeft bel- en appcirkels in Midden-Groningen opgezet. Gespreksonderwerpen kunnen over van alles gaan: lekkere recepten en ideeën voor activiteiten tot persoonlijke dingen. Of gewoon elkaar te vragen hoe het gaat! In principe kan de groep dagelijks bellen en/of appen, maar dat bepaalt iedere groep/cirkel zelf. Elke groep heeft een contactpersoon die zorgt dat de cirkel goed blijft lopen en dat er een klik is tussen de mensen die elkaar bellen.

Hoe doe je mee met een cirkel?
Voor Hoogezand-Sappemeer kunt u contact opnemen met Joke Kragt, Welzijnscoach Kwartier Zorg & Welzijn, welzijnscoach@ezorg.nl (dit is een beveiligde mail). Of bel 06-15054404.

Voor regio Slochteren, Siddeburen en Harkstede kunt u contact opnemen met Petra Schipper, Welzijnscoach Kwartier Zorg & Welzijn, welzijnscoach@ezorg.nl. Of bel 06-33723552.

  • Wil je iets doen voor een ander?

Kwetsbare mensen kunnen nu vaak niet de deur uit. Wilt u ook uw steentje bijdragen door bijvoorbeeld een boodschapje te doen, de hond uit te laten, een tuinklusje te doen of maaltijden bezorgen.
Of zoek u juist die hulp omdat u niet naar buiten kunt?
Meld u aan op www.wehelpen.nl/midden-groningen. En plaats uw hulpvraag of hulpaanbod. Voor vragen kunt u contact opnemen met Wehelpen via Midden-groningen@wehelpen.nl of via Karna Plagge, k.plagge@kwartierzorgenwelzijn.nl.  Wehelpen Midden-Groningen is er voor de hele gemeente.

Voor extra informatie over het veilig helpen zie: www.wehelpen.nl/wat-is-het/nieuws/even-serieus/

  • Vraag en aanbod in Woldwijck

Wolwijckcentrum heeft een centraal punt in de wijk waar vraag en aanbod voor boodschappen, hond uitlaten, een babbeltje (op gepaste afstand) en meer bij elkaar kunnen komen. Meer weten? Neem contact op via 06-43155624, facebook Messenger (Sociaal Beheer Woldwijckcentrum) of via info@woldwijckcentrum.nl

Op maandag en woensdag zijn wij ook telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 14.00 uur via telefoonnummer 0598-323574. Op deze dagen en tijd kunt u bij het Woldwijckcentrum ook de plastic afvalzakken afhalen!

  • Mantelzorgers

Samen met Annetje Brunner van de Werkschuur bieden we dinsdag 31 maart, 7 en 14 april live online Mindfulness aan. Aanmelden kan via mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl of  via deze link waar u ook meer informatie vindt.

Mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg worden door ons gebeld om te vragen hoe het gaat.

  • Menterwolde/MAC

Lokale telefonische hulplijn

Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10-12 uur en 13-15 uur:  0598-729393

Of stuur een Whatsapp-bericht naar 06-26681519, en je wordt dan teruggebeld.

Boodschappen service Muntendam

Bestellen kan tussen 10.00 en 21.00 uur. Bezorgen doen wij dan de volgende dag tussen 11.00 en 12.00 uur of tussen 16.00 en 17. 00 uur in overleg met u. Op zondag niet!

U mag uw boodschappenlijstje doorgeven via een WhatsApp-bericht of sms op nummer: 06-10508383. En als dat echt niet lukt, mag u bellen. De voorkeur gaat uit naar betalen middels een tikkie. Als dat echt niet mogelijk is kan het in overleg contant. Wij zullen nooit met uw pinpas op pad gaan! En bij de bezorging krijgt u altijd het bonnetje.