Amovement

Amovement

Amovement

Geplaatst op 25 november 2015

Amovement is een jongerenproject met als doel talentontwikkeling. Jongeren helpen zelf mee in de organisatie en sommige workshops worden ook helemaal door vrijwilligers georganiseerd.  

In november Is ‘Amovement 2015 part II’ van start gegaan met de volgende workshops:  

  • Bakkunst bij bakkerij Meckbak  
  • Dans ( ‘Dancehall, HipHop en Poppin Locking)  met Tresor Nzima Fatima
  • MusicJam en zangcoaching’ met Sanne Bok 

De workshops worden druk bezocht! Zo’n 80 jongeren doen ieder jaar mee aan Amovement! 

De eindpresentaties van de hier genoemde workshops worden gegeven op vrijdagavond 11 december in Jongerencentrum BAAZ op de ‘BadXmassSkillz’!

In Mei 2016 start de volgende reeks workshops weer.Deze worden ieder jaar gepresenteerd op het jongerenpodium op de ‘Dag van het Park’ in juni. 

Amovement is een hele leuke manier om jongeren, die bijvoorbeeld niet de financiele middelen hebben om lessen aan een dans of muziekschool te volgen, de kans te geven hun talenten te ontwikkelen. Jongeren kunnen zo laagdrempelig kennis maken met cultuur, ze groeien in hun zelfvertrouwen en maken kennis met andere jongeren met dezelfde interesses en passies.  

Na afloop van de workshops kijkt het jongerenwerk samen met de deelnemers hoe de jongeren toe te leiden zijn naar een meer strukturele vorm van alternatieve vrijetijdbesteding. Zo is nu al besproken dat de MusicJam op donderdagavond in BAAZ structureel zal worden voortgezet in 2016.