Training – Veilige begeleiding rolstoel en rollator

Training – Veilige begeleiding rolstoel en rollator

Training – Veilige begeleiding rolstoel en rollator

Locatie: De Burcht, Van der Duyn van Maasdamweg 250, Hoogezand
Datum: 09/11/2018
Tijd: 10:00  tot  12:00

Rijden met iemand in een rolstoel kan zeer belastend zijn voor jezelf en voor degene die in de rolstoel zit. Ook de begeleiding van iemand met een rollator kent de nodige obstakels. Met de praktische tips in deze training hou je het voor jezelf en degene die je begeleidt prettig en veilig. En zorg je dat het lichamelijk niet te zwaar wordt.

Hoe ga je de stoep af met een rolstoel? Hoe begeleid je iemand uit de rolstoel naar een gewone stoel of scootmobiel? Hoe voorkom je dat iemand valt? En hoe help je iemand even te staan? Tijdens deze training ga je dit soort zaken oefenen met een rolstoel en een rollator. Een heel praktische training dus.

Deze training staat open voor alle vrijwilligers die te maken hebben met mensen in een rolstoel of met een rollator. Ook mantelzorgers kunnen meedoen.

Over de trainers
De training wordt gegeven door fysiotherapeut Petra Pietens en ergotherapeut Saskia Bakker van ZINNfyiq. Beiden zijn werkzaam in woonzorgcentrum De Burcht. Er zijn rolstoelen en rollators aanwezig, zodat het geleerde gelijk in de praktijk kan worden geoefend.

Aanmelden
Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via onderstaand formulier. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen aan deze training. Vol is vol!

Kom in contact over dit onderwerp