Training – Veilig rolstoel en rollator begeleiden

Training – Veilig rolstoel en rollator begeleiden

Training – Veilig rolstoel en rollator begeleiden

Locatie: De Burcht aan de Van der Duyn van Maasdamweg 250 in Hoogezand
Datum: 23/03/2018
Tijd: 10:00  tot  12:00

Het Vrijwilligerscollege organiseert i.s.m. ZINNfyq op 23 maart wederom deze succesvolle training voor vrijwilligers. De training staat ook open voor mantelzorgers.

  • Hoe houd je het voor degene in de rolstoel of met de rollator en voor jezelf prettig en veilig?
  • Hoe ga je de stoep af?
  • Hoe zet je iemand weer recht in de rolstoel?
  • Hoe begeleidt je iemand die achter een rollator loopt?
  • Hoe zorg je ervoor dat het lichamelijk niet belastend voor je wordt?

De trainers gaan ook in op transfers, zoals het begeleiden van de rolstoel naar een gewone stoel of scootmobiel. En hoe help je iemand om even te staan? Hoewel transfers meer een taak is van professionals, ontkom je als vrijwilliger niet aan enkele transferhandelingen. En zeker als mantelzorger niet.

Over de trainers
De training wordt gegeven door fysiotherapeut Petra Pietens en ergotherapeut Saskia Bakker van ZINNfyiq. Beiden zijn werkzaam in woonzorgcentrum De Burcht. Er zijn rolstoelen en rollators aanwezig, zodat het geleerde gelijk in de praktijk kan worden toegepast.

Locatie en aanmelden
De training vindt plaats op 23 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Burcht aan de Van der Duyn van Maasdamweg 250 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via onderstaand formulier. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen aan deze training. Vol is vol!

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via de mail vrijwilligerscollege@kwartierzorgenwelzijn.nl of telefonisch 0598-364900.

Kom in contact over dit onderwerp