Informatiebijeenkomst: Nieuwkomers en vrijwilligerswerk

Informatiebijeenkomst: Nieuwkomers en vrijwilligerswerk

Informatiebijeenkomst: Nieuwkomers en vrijwilligerswerk

Locatie: Kwartier Zorg & Welzijn, Laan van de Sport 2, Hoogezand
Datum: 30/05/2018
Tijd: 14:00  tot  16:00

Nieuwkomers kunnen een fantastische aanvulling zijn op het bestaande, maar niet altijd toereikende aanbod van vrijwilligers. Nieuwkomers zijn vaak zeer gemotiveerd om iets aan te pakken, omdat ze graag aan hun nieuwe toekomst willen werken. Maar veel organisaties zijn huiverig om nieuwkomers als vrijwilliger binnen de organisatie te halen. Onbekendheid is vaak de oorzaak. In deze training willen we die onbekendheid graag wegnemen.

Voor nieuwkomers, vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Irak en andere landen, is het niet altijd makkelijk om hun draai te vinden in hun nieuwe woonplaats. Vrijwilligerswerk biedt hen de mogelijkheid om de cultuur beter te leren kennen, de Nederlandse taal te oefenen en weer een werkritme op te bouwen.

Voor veel organisaties zijn nieuwkomers een waardevolle aanvulling, maar er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers:

  • meer inzicht in de achtergrond van de nieuwkomers
  • handvatten voor de communicatie
  • inzicht in de cultuurverschillen
  • inzicht in de motivatie van nieuwkomers om vrijwilligerswerk te doen

Voor wie
Vrijwilligersorganisaties die openstaan voor vrijwilligers met een vluchtelingenachtergrond.

Over de trainer
De bijeenkomst wordt gegeven door Katja Kiepe. Zij is projectcoördinator maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers bij Humanitas.

Kom in contact over dit onderwerp