Informatiebijeenkomst – Nieuwe privacywet

Informatiebijeenkomst – Nieuwe privacywet

Informatiebijeenkomst – Nieuwe privacywet

Locatie: MFC De Broeckhof, W.A. Scholtenweg 18, Zuidbroek
Datum: 28/05/2018
Tijd: 19:30  tot  21:30

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Is jouw vereniging er klaar voor? Deze bijeenkomst helpt je op weg.

Wat verandert er?
Burgers krijgen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens en wat daarmee gebeurt. Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor verenigingen, stichtingen en bewonersinitiatieven. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Voor je vereniging is het dus belangrijk om te weten wat wel en niet mag met persoonsgegevens.

Wat moet mijn vereniging doen?
Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers informatie over wat de AVG concreet voor verenigingen betekent en wat je moet doen om klaar te zijn voor de AVG. Een helpende hand is het 10-stappenplan met daarin aandacht voor bijvoorbeeld het verzamelen van persoonsgegevens via inschrijfformulieren, de opslag en beveiliging van data en de verspreiding van mails en nieuwsbrieven. Waar moet je op letten? Het 10-stappenplan wordt tijdens deze avond toegelicht.

Over de spreker
De avond wordt verzorgd door Auke ten Hoeve. Hij is een deskundige  op het gebied van gegevensbescherming. Auke is niet alleen aan het woord. Het zal een interactieve avond worden waar genoeg ruimte is voor het stellen van vragen.

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door BestuurdersCentraal, een initiatief van het Vrijwilligerscollege en de Vrijwilligerscentrale. BestuurdersCentraal ondersteunt besturen via trainingen, bijeenkomsten en coaching.

 

Kom in contact over dit onderwerp