Cursus Creatief Leven: als eenzaamheid te lang duurt

Cursus Creatief Leven: als eenzaamheid te lang duurt

Cursus Creatief Leven: als eenzaamheid te lang duurt

Gegevens

Datum:
31 mei
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
Gratis
Locatie:
Kwartier
Laan van de Sport 2, Hoogezand
+ Google Maps

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten tot en met 26 juni.

Voel je je vaak alleen? Heb je een gevoel van eenzaamheid? En duurt dat gevoel al wat langer? Dan is de cursus Creatief Leven iets voor jou! Creatief staat hier voor: zelf je leven vorm geven. Als je weet wat je wilt, met wie je dat wilt doen en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, geef jij op een creatieve manier richting aan je leven. Dan is je eenzaamheid verdwenen. Dat leren we helaas niet op school. Maar wel in deze cursus.

Eenzaamheid komt voor onder alle leeftijden. Bij ouderen, maar ook steeds meer onder jongere mensen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Is dat altijd erg? Nee. Zolang er sprake is van een tijdelijk gevoel van eenzaamheid en je weet wat je moet doen, is het niet erg.

Duurt het gevoel van eenzaamheid langer? Dan los je dat niet op door alleen maar ‘onder de mensen’ te komen. Omdat je je al niet fantastisch voelt is nieuwe vrienden maken niet makkelijk. Het kan ook zijn dat je andere mensen helemaal niet zo leuk vindt.

Hoe zit het met jouw gevoel van eenzaamheid? Doe de gratis anonieme test.

Creatief Leven: zelf je leven (weer) vorm geven

In de cursus ga je in 8 weken aan de slag met oefeningen die je op een andere manier doen denken over jezelf en anderen. ‘Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?’ De cursus biedt biedt je houvast en vaardigheden om met of tussen anderen weer het gevoel te hebben dat je ertoe doet.

De cursus wordt gegeven in groepsverband, maar je krijgt ook opdrachten mee naar huis. Individueel en met hulp van de groep ontdek je een nieuwe manier van positief en creatief denken en leven.

De cursus biedt:

  • Inzicht in de patronen van het leven
  • Inzicht in jezelf
  • Inzicht in wat de omgeving te bieden heeft
  • Inzicht in hoe je kunt bereiken wat je wilt bereiken

Wat levert het je op?

Omroep Max volgde vijf mensen die last hebben van eenzaamheid in hun proces om een sociaal netwerk op te bouwen dat bij hen past. De deelnemers gingen aan de slag met de methodiek Creatief Leven. Allemaal hebben zij meer inzicht verkregen in eenzaamheid, eigen behoefte en hoe je met steun van de groep werkt aan een aanpak om jouw netwerk op te bouwen. Je kunt de 7 afleveringen bekijken via: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/nooit-meer-alleen/

    Kom in contact over dit onderwerp