Wat doet Kwartier Zorg & Welzijn

Altijd in de buurt!

Maak het verschil, word vrijwilliger!

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Of bent u op zoek naar vrijwilligers? Het Steunpunt Vrijwilligerswerk of de Vrijwilligerscentrale Menterwolde kunnen u hierbij helpen. Wij bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties, geven informatie en advies en wij verzorgen trainingen voor vrijwilligers.

Voor een ander

De voetbalclub, het verzorgingshuis, stichtingen voor goede doelen en veel andere maatschappelijke organisaties kunnen hun werk alleen doen dankzij de inzet van betrokken vrijwilligers. Vrijwilligerswerk maakt dus echt het verschil!

Voor uzelf

Vrijwilligerswerk kan ook voor u persoonlijk het verschil maken. Het werk levert niet alleen plezier, gezelligheid en (nieuwe) contacten op. Het kan ook een nieuwe uitdaging betekenen, een kans om uw talenten verder te ontwikkelen of (nieuwe) vaardigheden te leren. En altijd geldt: u wordt gewaardeerd voor uw inzet.

Vrijwilliger worden?

Denkt u erover om vrijwilligerswerk te gaan doen? Kijk dan eens op vrijwilligersgroningen.nl. Hier vindt u meer dan 100 vacatures voor vrijwilligerswerk in Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde. U kunt ook een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk of de Vrijwilligerscentrale Menterwolde, onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk.

Bent u op zoek naar vrijwilligers?

Vrijwilligersorganisaties kunnen ook bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht. Wij kunnen uw organisatie ondersteunen bij:

 • Het vinden van vrijwilligers, via de website vrijwilligersgroningen.nl en via de Vrijwilligerskrant;
 • Advies op het gebied van alles wat met vrijwilligers(werk) te maken heeft (werven van vrijwilligers, vrijwilligersbeleid, vergoedingen, begeleiding).

Wij vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Vrijwilligersverzekering

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is polishouder van de gemeentelijke vrijwilligersverzekering. Meer hierover kunt u lezen in de folder. Ook het schadeformulier kunt u hier downloaden. Dit schadeformulier dient u na het invullen op te sturen naar het Steunpunt. Dit kan per mail. Het steunpunt zorgt er daarna voor dat de verzekeraar alles ontvangt. Vergeet u niet de bijlagen mee te sturen met de e-mail.

Activiteiten & Nieuws

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseert (mede) diverse activiteiten en verspreid relevant nieuws onder vrijwilligers en organisaties. Hieronder een greep uit ons aanbod. Al het nieuws en activiteiten vindt u ook in de Agenda en onder Nieuws op deze website.

Activiteiten

Wij organiseren:

 • ieder jaar in november Vrijwilligers Bedankt!
 • twee keer per jaar een bijeenkomst voor organisaties met steeds een wisselend thema
 • trainingen voor vrijwilligers via het Vrijwilligerscollege: klik hier voor meer informatie daarover.

Ook zijn wij intermediair voor NLdoet in Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde.

 

Nieuws

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk geeft vier keer per jaar de Vrijwilligerskrant uit. Deze krant wordt huis aan huis bezorgd in Hoogezand-Sappemeer en zet vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties in het zonnetje. Organisaties kunnen zelf kopij aanleveren voor deze krant. Voor 2016 zijn de volgende aanleverdata vastgesteld:

Huis-aan-huis bezorgd op Deadline kopij
1 maart 17 februari
22 juni 8 juni
28 september 14 september
30 november 16 november

 

Kopij voor de Vrijwilligerskrant kan gestuurd worden naar: j.siemerink@kwartierzorgenwelzijn.nl (tekst graag in Word bestand, foto’s apart erbij als eps, jpg of tiff bestand). Vindt u het lastig om zelf iets te schrijven, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk of over de werkzaamheden van het Steunpunt Hoogezand-Sappemeer en de Vrijwilligerscentrale Menterwolde? Bekijk dan eens de Veelgestelde vragen over het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Of neem contact met ons op!

 • Algemene informatie

 • Jackie Siemerink

  Medewerker Steunpunt Vrijwilligerswerk

  Aanwezig: Maandag t/m donderdag

 • Marian Grasmeijer

  Medewerker Steunpunt Vrijwilligers

  Aanwezig: Maandag t/m vrijdag

 • Inge Vegter

  Medewerker Steunpunt Vrijwilligerswerk

  Aanwezig: maandag en donderdag

 • Hanita Beumkes

  Coordinator Vrijwilligerswerk