Wat doet Kwartier Zorg & Welzijn

Altijd in de buurt!

U zorgt langdurig voor een ander? Steunpunt Mantelzorg is er voor u.

Iedereen helpt wel eens een ander. Dat vinden we normaal en vaak geeft het een goed gevoel. Maar als een ouder gaat dementeren, een kind gehandicapt is of een vriend ernstig ziek, dan is vaak langdurige en intensieve zorg nodig. Dat kan zwaar worden.

Mantelzorger? Laat u /laat je dan nu registreren! En ontvang een aantal maal per jaar de nieuwsbrief voor mantelzorgers.

Wat doet het Steunpunt Mantelzorg?

Heeft u vragen over ziektebeelden, praktische voorzieningen, financiële regelingen of over ondersteuning? Steunpunt Mantelzorg geeft informatie over alles wat met mantelzorg te maken heeft. In een persoonlijk gesprek met een medewerker bespreekt u de situatie bij u thuis en waar u behoefte aan heeft. U krijgt persoonlijk advies over de hulp en ondersteuning die bij uw wensen past. Daarnaast organiseren wij bijeenkomsten waar u in contact kan komen met andere mantelzorgers. En wist u dat het soms mogelijk is om zelf even ‘vrij’ te nemen van de zorg thuis? Een betrouwbare en goed opgeleide vrijwilliger kan de zorg dan voor u waarnemen.

Meer informatie?

Wilt u informatie, heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? U kunt Steunpunt Mantelzorg bellen of mailen. Vaak wordt een persoonlijke afspraak gemaakt. Zodat er tijd en ruimte is voor uw verhaal en u kunt kennismaken. De afspraak is bij u thuis of bij Steunpunt Mantelzorg.

Veelgestelde vragen

Wij hebben vragen die vaak aan ons gesteld worden, verzameld op deze website. Bekijk hier de vragen en antwoorden over mantelzorg en de werkzaamheden van het steunpunt.

Het mantelzorgcompliment

Ieder jaar kunnen mantelzorgers, als waardering voor hun zorg, in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment. Klik hier om te lezen wat het compliment inhoudt en wie er voor in aanmerking komen.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Is jouw vader, moeder, broertje of zus (psychisch) ziek of gehandicapt? Of is iemand bij jou thuis verslaafd? Steunpunt Mantelzorg is er ook voor jou. Met de Funmiddag bijvoorbeeld, dat is een dag uit voor jonge mantelzorgers. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Klik hier voor een overzicht van website speciaal voor jonge mantelzorgers.

Dag van de Mantelzorg: feestavond

Jaarlijks vindt in november de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. Ook in Hoogezand-Sappemeer wordt deze dag gevierd. Door middel van een feestavond voor mantelzorgers en de uitreiking van het mantelzorgcompliment. Voor meer informatie over de feestavond: klik hier.

Lotgenotengroep mantelzorg bij dementie

Zorgt u voor een naaste met een vorm van dementie en wilt u meer informatie over de lotgenotengroep? Klik dan hier.

Download:

SteunpuntMantelzorg_KwartierZorg&Welzijn_2014

Wie werken er bij het Steunpunt Mantelzorg?

 • Algemene informatie

 • Martin van Iperen

  Teamleider

 • Thea Hut

  Adviseur Mantelzorgondersteuning

 • Moek Samiran

  Medewerker Steunpunt Mantelzorg Hoogezand-Sappemeer.

  Werkdagen: maandag tot en met donderdag.

 • Hester Aanen

  Coördinator Steunpunt Mantelzorg Menterwolde.

  Werkdagen: maandag, woensdag, donderdagochtend.