Wat doet Kwartier Zorg & Welzijn

Altijd in de buurt!

Ouderenwerk

Bij het ouder worden kunnen er vragen of problemen ontstaan op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën. Veel ouderen weten de weg niet naar voorzieningen of kunnen geen oplossingen vinden voor ontstane problemen. Ook hebben ouderen niet altijd de beschikking over hulp uit hun eigen omgeving (mantelzorgers). De ouderenadviseurs van Kwartier Zorg & Welzijn kunnen in dergelijke gevallen een vraagbaak zijn, hulp bieden en u ondersteunen bij het maken van keuzes. Aan de hulp van de ouderenadviseur zijn geen kosten verbonden.

Onafhankelijk

De ouderenadviseur is speciaal opgeleid om te helpen met allerlei vragen en problemen die te maken hebben met het ouder worden. Hij/zij is een vertrouwenspersoon en is onafhankelijk van organisaties, gemeente of instellingen. De ouderenadviseur is goed op de hoogte van allerlei regelingen en voorzieningen, kan doorverwijzen naar organisaties en hierbij bemiddelen.

Team 75Plus

Team 75 Plus bestaat uit vrijwillige ouderenadviseurs (VOA’s).De vrijwillige ouderenadviseurs leggen huisbezoeken af bij ouderen van 75 jaar en ouder die zelfstandig wonen. Ze informeren ouderen over allerlei voorzieningen, verwijzen ze naar het juiste loket en ondersteunen hen zo nodig met een vraag. De vrijwillige ouderenadviseur werkt nauw samen met de professionele ouderenadviseur.

Voor mantelzorgers

Niet alleen ouderen maar ook hun mantelzorgers, hulp- of dienstverleners kunnen contact leggen met de ouderenadviseur voor informatie en advies.

Contact en bereikbaarheid

De ouderenadviseurs werken op afspraak. De afspraak kan zowel bij u thuis plaatsvinden als op één van onze kantoren. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het algemene nummer van Kwartier Zorg & Welzijn 0598-364900.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het werk van de ouderenadviseurs? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen over dit thema. Daarin leest u alles over het werk van de ouderenadviseurs.

Projecten voor ouderen

 • Een luisterend oor

Klik hier om te lezen over het project ‘Een luisterend oor’, waarbij vrijwilligers in gesprek gaan met ouderen over thema’s als verlies en veranderingen, en hen een luisterend oor bieden.

 • Uitstapje naar vroeger

Klik hier om te lezen over ‘Een uitstapje naar vroeger’, een kleinschalig project voor ouderen die weinig contacten hebben en zelf geen uitstapjes meer maken. Deze ouderen kunnen met een vrijwilliger op stap gaan naar een plek waar de oudere dierbare herinneringen aan heeft.

Aandacht voor slechtzienden

Informatie Aandacht voor slechtzienden

 

Wie werken er bij Ouderenwerk?

 • Algemene informatie

 • Leny vd Hoeff

  Teamleider Ouderenadvisering

  Werkdagen: maandag tot en met vrijdag

 • Jenneke Habers

  Ouderenadviseur

  Werkdagen: maandag tot en met donderdag

 • Moek Samiran

  Ouderenadviseur

  Werkdagen: maandag tot en met donderdag