Wat doet Kwartier Zorg & Welzijn

Altijd in de buurt!

Jeugd- en Jongerenwerk

Bij het jongerenwerk kun je terecht voor informatie en advies over alles wat jongeren bezig houdt. Wij gaan ervan uit dat jongeren met meer kennis van zaken betere keuzes kunnen maken. Activiteiten worden door jongeren zelf georganiseerd met ondersteuning van een jongerenwerker. Wij gaan er vanuit dat alle jongeren een (verborgen) kracht of talent hebben. Samen zorgen we ervoor dat zij deze talenten goed benutten. Jongerenwerk is altijd in de buurt voor jongeren die goede ideeën hebben over invulling van hun vrije tijd of een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat doen we?

Jeugd- en Jongerenwerk heeft als vaste uitvalsbasis Jongerencentrum BAAZ. BAAZ is de plek waar jongeren terecht kunnen voor vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling, jeugdcultuur, informatie en advies en verschillende activiteiten. BAAZ wordt voor en door jongeren gedraaid, door vrijwilligers en stagiaires. Er is tijdens de open inlooptijden altijd een jongerenwerker aanwezig.

In BAAZ kun je poolbiljarten, gamen, muziek draaien, tafeltennissen of gewoon chillen met je vrienden. Tijdens de inlooptijden kun je als vrijwilliger meehelpen achter de bar. Je kunt ook een maatschappelijke stage (MAS) volbrengen in BAAZ. De jongerenwerkers kunnen jou hier goed in begeleiden.

Je bent altijd welkom in BAAZ op de volgende dagen:

 • Dinsdag: 18.30 – 21.00 uur
 • Donderdag: 18.30 – 21.00 uur
 • Vrijdag: 14.30 – 17.00 uur

Projecten en initiatieven

Vanuit onder andere BAAZ zijn wij actief in diverse projecten en initiatieven. Een kleine greep uit ons aanbod:

 •  Studio OFiveNineEight
  Voor jongeren die zich aangetrokken voelen tot de Urban-/HipHop-/Rapcultuur is er een professionele opnamestudio ingericht in BAAZ. De meer ervaren 18+ jongeren helpen de jongere jeugd om hun studiobrevet te halen. Jongeren kunnen er opnames maken en er zijn ook mogelijkheden om in samenwerking try-out evenementen te organiseren of bijvoorbeeld een videoclip op te nemen. Bekijk de videoclip over BAAZ:

  Contactpersoon Studio: Angeliek Slot
 • Meidenwerk
  De meidengroep organiseert 4 keer per jaar een meidenavond met steeds weer een actueel thema. Behalve dat het heel gezellig is met meiden onder elkaar wordt er ook aandacht besteed aan serieuze onderwerpen zoals loverboys, pesten of andere maatschappelijke thema’s. De meidenavonden worden georganiseerd voor meiden van 12 tot 17 jaar.  Contactpersoon: Janneke Kuipers-Borg
 • Straatwerk
  Het jongerenwerk komt ook langs op straat en in de wijken. Bijvoorbeeld bij de verschillende hangplekken. Ook op straat kunnen er vragen worden gesteld, ideeën worden ingebracht en eventuele problemen opgelost. De jongerenwerker kan ook bemiddelen tussen buurtbewoners en jongeren wanneer er problemen zijn. Zo proberen we met z’n allen de wijk leefbaar te houden. Contactpersoon: Janneke Kuipers-Borg
 • Amovement
  ‘Amovement zet jongeren in beweging’ is het motto! Amovement wil jongeren de kans geven hun talenten te ontwikkelen en kunst en cultuur dichter bij de leefomgeving van jongeren brengen.  Contactpersoon: Angeliek Slot.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Jongerenwerk of de contactpersonen? Of heb je een vraag aan ons? Bekijk dan eerst eens de Veelgestelde vragen voor Tieners en Jongeren. Of neem contact met ons op!

Wie zijn we?

 • Algemene informatie

 • Janneke Kuipers-Borg

  Jongerenwerker

 • Angeliek Slot

  Jongerenwerker

 • Patrick Folgerts

  Jongerenwerker