Beginpagina Nieuws Krantenknipsels Jeugd- en jongerenwerk Applaus voor jongerenwerkers Kwartier Zorg & Welzijn
Applaus voor jongerenwerkers Kwartier Zorg & Welzijn
Woensdag 1 december was een bijzondere avond in jongerencentrum BAAZ. De jongerenwerkers van Kwartier Zorg & Welzijn en jongeren zelf vertelden over het jongerenwerk. Ook de medewerkers van het OGGZ-netwerk jeugd,  de sportmedewerkers van Dare 2B Active, de jongerenredactie van de website Jongin Hoogezand-Sappemeer, de medewerker maatschappelijke stages en de ambtenaar betrokken bij de nieuwe methodiek  Groepsaanpak bij jeugdoverlast waar jongerenwerk deel van uit maakt, gaven tekst en uitleg. 
Daarnaast waren er ook samenwerkingspartners van het jongerenwerk aanwezig zoals het Baanvak project Spoorzoeken en VNN. De samenwerking met organisaties die iets te bieden hebben voor jongeren zal in de toekomst steeds hechter worden. Het jongerenwerk wil Jongerencentrum BAAZ steeds meer gaan ontwikkelen als een laagdrempelige voorziening waar jongeren met al hun vragen, behoeften, problemen en ideeën terecht kunnen. Gezien de ernst van de jeugdproblematiek in Hoogezand-Sappemeer en het gebrek aan voorzieningen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten kunnen ontwikkelen is samenwerking hard nodig. Zo kunnen andere organisaties in de toekomst ook gebruik gaan maken van BAAZ als het aan het jongerenwerk ligt. 
Applaus was er voor de randgroepjongerenwerker toen één van de aanwezige jongere vertelde dat hij hem gewoon van de drugs af heeft geholpen. Dat applaus is bijzonder want dit is meestal een geduldig werk waarbij je veel te verduren krijgt en je niet echt wordt toegejuicht. Ook was er applaus voor een jonge moeder die door een goede begeleiding vanuit KTM (Kinderen Tellen Mee) haar leven weer op de rit heeft gekregen.
Juist de verschillende invalshoeken werden belicht als goede voorlichting aan jongeren, participatieprojecten, sportactiviteiten, signaleren en hulpverlenen. Een van de bezoekers gaf aan “ Ik wist niet dat we in de gemeente Hoogezand-Sappemeer zoveel verschillende soorten hulpverlening rond de jongeren hebben”. Ik weet nu dat ik veel informatie over jongeren op de website http://www.jonginhoogezand-sappemeer.nl kan vinden
.
Jongerencentrum BAAZ
Jongerencentrum BAAZ

 
logo.gif
Kwartier Zorg & Welzijn ..... ALTIJD IN DE BUURT ..... >>> Gewijzigde openingstijden >>> <<< Kwartier is nu ook open op de Vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur...!!!<<< Project Dag van het Park 2012 - GROOT succes <<<
Translate