Training – Vrijwillige inzet ‘goed geregeld’

21 november 2017 19:30 - 21:30

Vrijwilligers zijn belangrijk voor uw organisatie. Misschien is uw organisatie zelfs volledig afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen. Hoe zorgt u ervoor dat mensen hun tijd willen (blijven) steken in uw organisatie? Het goed regelen van zaken voor vrijwilligers is voor organisaties dé basisvoorwaarde om vrijwilligers succesvol hun ‘ding’ te laten doen. Goed regelen op papier, maar vooral in de praktijk!

Wat betekent dat ‘goed regelen’ concreet? En wat levert dat úw organisatie op? In de workshop Vrijwillige Inzet Goed Geregeld gaat u met deze vragen aan de slag.

In de workshop maakt u kennis met de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Deze Zelfevaluatie is een handige checklist waarmee organisaties samen met hun vrijwilligers in kaart kunnen brengen wat er goed gaat en wat er beter kan. In kleine groepjes werken de deelnemers aan gedeeltes uit de zelfevaluatie waarbij de deelnemers elkaar helpen en ervaringen delen.

Na de workshop weet u:

1. Wat de basis is van een goed vrijwilligersbeleid.
2. Welke effecten goed vrijwilligersbeleid heeft op uw vrijwilligers.
3. Hoe u kunt werken met de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.

De workshop richt zich op vrijwilligersorganisaties die nieuwsgierig zijn naar hoe ze de inzet van hun vrijwilligers (nog) beter kunnen regelen. Het maakt niet uit of u al veel of weinig geregeld heeft.

Over de trainers
De training wordt gegeven door Jackie Siemerink en Inge Vegter. Jackie is coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk en Inge is coördinator van het Vrijwilligerscollege dat deel uitmaakt van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Beiden werken voor welzijnsorganisatie Kwartier Zorg & Welzijn. Jackie en Inge hebben jarenlange ervaring in het werken met vrijwilligers en in het ondersteunen van organisaties die met vrijwilligers werken.

Aanmelden
De training vindt plaats op 21 november van 19.30 tot 21.30 uur bij Kwartier Zorg & Welzijn, Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Inloop is vanaf 19.10 uur. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via onderstaand formulier. Bij voorkeur neemt u deel met twee personen uit uw organisatie/vereniging.